Celso Borges gyönyörű góllal „avatta fel” a Dallas Cowboys új stadionját

Vágólapra másolva!
2009.07.20. 07:28
Nem borult a papírforma a labdarúgó Arany-kupa negyeddöntőjének vasárnapi mérkőzésein, Mexikó és Costa Rica is különösebb megerőltetés nélkül jutott tovább. Előbbi Haitit győzte le 4–0-ra, míg utóbbi Gaudeloupe ellen nyert 5–1-re. Mindkét találkozóra az NFL-ben szereplő Dallas Cowboys új stadionjában került sor, amelyben most rendeztek először hivatalos sporteseményt. Az elődöntőben Egyesült Államok–Honduras és Mexikó–Costa Rica párharcra kerül sor.
Impozáns látványt nyújt a Dallas Cowboys új otthona
Fotó: Reuters
Impozáns látványt nyújt a Dallas Cowboys új otthona
Impozáns látványt nyújt a Dallas Cowboys új otthona
Fotó: Reuters
Impozáns látványt nyújt a Dallas Cowboys új otthona

A tudósítások szerint több mint 80 ezren látták a helyszínen, ahogy Celso Borges a 3. percben ollózva megszerzi a vezetést Costa Ricának a Dallas Cowboys új, arlingtoni stadionjában. Az NFL-csapat nemrég átadott otthonában ez a mérkőzés volt az első sportesemény.

CELSO BORGES OLLÓZÁSA



A Costa Rica-i parádé ezután is folytatódott, Alvaro Saborióék meg sem álltak öt gólig, így Alexandre Alphonse szépítő találata ellenére egy percig sem volt kétséges, melyik csapat jut be a legjobb négy közé.

A másik találkozón sem rágták tövig a körmüket a nézők az izgalomtól, ugyanis Mexikó is biztos, 4–0-s győzelmet aratott. A gólok sorát Miguel Sabah nyitotta, aki Israel Castro kihagyott büntetőjét követően lőtte a hálóba a kipattanót. Az előnyt Giovanni Dos Santos duplázta meg egy szép lövéssel, majd a Barcelona korábbi játékosa még két gólpasszt is kiosztott.

Csütörtökön az elődöntőben Mexikó és Costa Rica egymás ellen valószínűleg jobban megizzad majd, míg a másik ágon a rendező Egyesült Államok válogatottja Honduras ellen küzd meg a fináléért, amelyre július 26-án, vasárnap kerül sor a Giants-stadionban.

LABDARÚGÓ ARANY-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ
Mexikó–Haiti 4–0 (Sabah 23., 63., Dos Santos 42., Barrera 83.)
Guadeloupe–Costa Rica 1–5 (Alphonse 64., ill. Borges 3., Saborio 16., 71., Herron 47., Herrera 89.)

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Egyesült Államok–Honduras
Mexikó–Costa Rica
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik