Arany-kupa: megint triplázott az amerikai csatár; Mexikó kikapott Katartól

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.03. 06:47
null
Jesus Ferreira Saint Kitts és Nevis után Trinidad és Tobago ellen is mesterhármast szerzett (Fotó: Getty Images)
Két csoportban is az utolsó fordulót rendezték az észak- és közép-amerikai zóna (CONCACAF) Arany-kupáján. Az A-csoportban a házigazda Egyesült Államok Jesus Ferreira újabb mesterhármasának is köszönhetően ütötte ki Trinidad és Tobagót, amivel megnyerte csoportját, míg a B jelű négyes élén Mexikó végzett a Katartól elszenvedett vereség ellenére is.

 

A-CSOPORT

Az Egyesült Államok és Jamaica is négy ponttal várta a harmadik fordulót, ám a Saint Kitts és Nevist 6–0-ra kiütő házigazda amerikaiaknak jelentősen jobb volt a gólkülönbségük, melyet Trinidad és Tobago ellen tovább javítottak.

A charlotte-i mérkőzésen ugyanis az FC Dallas csatára, Jesus Ferreira már az első félidőben mesterhármast jegyzett, ezzel egymás után két meccsen triplázott, de a hazaiak a második félidőben sem álltak le és újabb három gólt szerezve ütötték ki ellenfelüket, így megnyerték csoportjukat, még úgy is, hogy Jamaica sem bízta a véletlenre a Saint Kitts és Nevis elleni meccsét, melyet 5–0-ra nyert meg.



B-CSOPORT

A B-csoportban valamivel nagyobb volt az izgalom a továbbjutást illetően, hiszen a két győzelemmel álló Mexikó mögött a tornán meghívottként szereplő Katarnak, illetve a fehérvári Deybi Floresszel felálló Hondurasnak és Haitinek is maradt esélye a legjobb nyolc közé jutásra.

Mexikónak az is belefért a csoportelsőséghez, hogy 1–0-ra kikapott Katartól, amely épp annak a három pontnak a megszerzésével ejtette ki Floreséket, hiszen Honduras hiába nyert 2–1-re Haiti ellen, utóbbi meccs egyik résztvevője sem jutott tovább.

CONCACAF ARANY-KUPA
CSOPORTKÖR
3. (utolsó) FORDULÓ
A-CSOPORT

Jamaika–Saint Kitts és Nevis 5–0 (Archibald 30. – öngól, J. Russell 45+2., Bernard, 49., D. Johnson 72., Burke 74.)
Egyesült Államok–Trinidad és Tobago 6–0 (J. Ferreira 14., 38., 45+3. – utóbbit 11-esből, Cowell 66., Busio 79., B. Vazquez 90+5.)

Az A-csoport végeredménye: 1. Egyesült Államok 7 pont (13–1), 2. Jamaica 7 p (10–2), 3. Trinidad és Tobago 3 p, 4. Saint Kitts és Nevis 0 p

B-CSOPORT
Honduras–Haiti 2–1 (Bengtson 42., J. Pinto 59., ill. Pierrot 20.)
Mexikó–Katar 0–1 (Shehata 27.)

A B-csoport végeredménye: 1. Mexikó 6 p, 2. Katar 4 p (3–3), 3. Honduras 4 p (3–6), 4. Haiti 3 p

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik