Wenger szerint túlzás a 100 milliós ajánlat, amit a Milan megfontol

Vágólapra másolva!
2009.01.15. 21:40
Arsene Wenger úgy véli, a Manchester City kissé túllőtt a célon, amikor 100 millió fontos ajánlatot tett Kakáért. Az „ágyúsok” mestere szerint, ha létrejönne az üzlet, az csak zavart okozna az átigazolási piacon, nem mellesleg teljesen ellent mondana a nemzetközi helyzetnek, Wenger ugyanis felhívta a figyelmet, gazdasági világválság van. Ennek ellenére a Milan vezetősége meggondolja az ajánlat elfogadásának lehetőségét – nem hivatalos források szerint.
„Nade kérem!”
Fotó: Imago (archív)
„Nade kérem!”
„Nade kérem!”
Fotó: Imago (archív)
„Nade kérem!”
Nem csak a sportsajtó foglalkozik mostanában a Manchester City 100 millió fontos, Kakáért tett ajánlatával. Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere rosszallását fejezte ki a manchesteri „kékek” Milánóban tett látogatásával kapcsolatban.

Wenger a Chelsea évekkel ezelőtti felemelkedését hozta fel párhuzamként, és szerinte ezúttal a City is elrugaszkodott a realitások talajától.

„Valószerűtlennek tűnik számomra ez az egész. Egyszerűen nonszensz. Mintha nem is lenne köze a valósághoz annak, ami a Citynél történik, főleg a gazdasági világválság idején. Számomra mindez képtelenség” – méltatlankodott a mester.

„Az Arsenal olyan klub, amely annyi pénzt költ el, amennyit jövedelmeiből fedezni tud. Ez a nagy költekezés csak összezavarná a piacot, hiszen válságos időszak köszöntött ránk” – tette hozzá Wenger.

„Olyan világban élünk, ahol három forrásból származik egy futball klub bevetéle: a belépőkből, a szponzoroktól és a televíziós díjakból. Erről szól a labdarúgás. A többi csak esetleges és kivételes, és semmiképpen sem a mi világunk szabályai szerint való. Teljesen mindegy, hogy rólunk, a Sunderlandről vagy a Coventryról van szó, mindannyian ugyanazon szabályok szerint élünk. A Manchester City külön világban él, mert nem a saját jövedelméből gazdálkodik” – mondta a tréner.

Nos, annak ellenére, hogy – egyelőre csak – Wenger rosszallását fejezte ki a Manchester City ajánlata miatt, és dacára annak is, hogy az olaszok vezetői csuklóból közölték, Kaká nem eladó, úgy fest, mégis megfontolják Milánóban a világrekordnak minősülő 100 millió fontos ajánlatot.

Ezt az olasz futballklub tv-csatornájának igazgatója, Mauro Suma jelentette be – hivatalos megerősítésnek tehát nem igazán lehet tekinteni, mégis talán bírhat némi jelzésértékkel.„Ez nem azt jelenti, hogy bármit is el kellene dönteni vagy el kellene fogadni. Még sok van hátra az átigazolási időszakból” – fogalmazott Suma.

A klub szóvivője ugyanakkor sietett leszögezni, hogy Suma állításai nem feltétlenül tükrözik az egyesület hivatalos álláspontját.

Kaká maga egyébként példás sportemberi hozzáállásról tett tanúbizonyságot az ajánlat befutásakor, közölte ugyanis, hogy a célja, hogy egy napon a Milan csapatkapitánya legyen.

„Tudom, hogy a rangsorban előttem áll Paolo Maldini és Massimo Ambrosini, de utánuk esetleg... Itt szeretnék megöregedni” – mondta Kaká, amikor napvilágot látott a szigetországiak ajánlata.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik