Roy Keane egyszerűen lebohócozta a FIFA alelnökét, Jack Warnert

Vágólapra másolva!
2008.09.12. 20:24
„Ez az ember egy bohóc.” Roy Keane, a Sunderland menedzsere szépen kiosztotta az őt bíráló Jack Warnert, aki amellett, hogy a Trinidadi és Tobagói Labdarúgó-szövetség tanácsadója, a FIFA alelnöke is. Warner levelet küldött Keane-nek, amiben felháborodásának adott hangot, mivel az írek legendája nem engedte játszani Dwight Yorke-ot hazája válogatott mérkőzésén.
Ahogy várható volt, Roy Keane nem hagyta szó nélkül Jack Warner levelét
Fotó: Imago
Ahogy várható volt, Roy Keane nem hagyta szó nélkül Jack Warner levelét
Ahogy várható volt, Roy Keane nem hagyta szó nélkül Jack Warner levelét
Fotó: Imago
Ahogy várható volt, Roy Keane nem hagyta szó nélkül Jack Warner levelét

Miként azt sejteni lehetett, a Sunderland menedzsere, Roy Keane nem hagyta szó nélkül az őt levélben bíráló Jack Warner megjegyzéseit.

„Ez az ember egy bohóc. Küldött nekem egy levelet, amit boldogan megmutatott a médiának is. Szerdán beszéltem vele, és megmondtam neki, mit gondolok róla, és hogy hova menjen. Írogatja ezeket a leveleket a FIFA védelme alatt, hogy mindenki felfigyeljen. Ha ő a FIFA alelnöke lehet, Isten mentsen mindannyiunkat” – mondta Keane.

Az odamondogatások akkor kezdődtek, amikor a Sunderland menedzsere visszahívta a válogatott edzőtáborából Dwight Yorke-ot, aki Trinidad és Tobagóval az Egyesült Államok elleni világbajnoki selejtezőre készült, amit távollétében 3–0-ra az amerikaiak nyertek.

Jack Warner, aki amellett, hogy a FIFA alelnöke, a Trinidad és Tobagói Labdarúgó-szövetség tanácsadója is, levelet írt Keane-nek, amiben lehordta az írek legendáját.

„Ilyen úton egész biztosan nem fogják megkedvelni magát, vagy klubját az ilyen kis országok, mint a miénk. Érzéketlenséget és tiszteletlenséget mutatott, amikor visszahívta Dwight Yorke-ot a Sunderland csapatához, így ő nem léphetett pályára az Egyesült Államok ellen” – írta levelében Warner, amelyet a médiának is megmutatott.

Keane emlékeztetett mindenkit, hogy Yorke szerződésében benne van, csak akkor léphet pályára hazája válogatottjában, ha az esemény nem ütközik a Sunderland programjával.

A FIFA szabályai szerint azonban a klubcsapatok nem tilthatják meg játékosaiknak, hogy részt vegyenek válogatottjuk fellépésein.

„Yorke, aki hivatalosan legalább ötször visszavonult már, egy vagy két hónapja nem áll rendelkezésemre egy Portugáliában összeszedett sérülés miatt, ő (Warner) pedig elvárja, hogy két meccsen is játsszon” – hívta fel a figyelmet egy nem elhanyagolható részletre a Manchester United korábbi csapatkapitánya.

„Ez az egész nevetséges. Én is fogok írni egy levelet Jacknek, de – vele ellentétben – én nem fogom megmutatni a médiának” – tette hozzá Keane.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik