Franciaországban minden a régi: győzött a Lyon, beragadt a Marseille

Vágólapra másolva!
2008.08.11. 11:41
Franciaországban a helyzet változatlan: a Lyon magabiztosan söpörte be a három pontot, a Marseille beragadt a rajtnál, a PSG pedig tovább folytatja tavalyi szörnyű szereplését. A Ligue 1 első fordulójában 24 gól született, ami 2.4-es mérkőzésenkénti átlagot jelent.
A Marseille az elmúlt két idényt döntetlennel kezdte, és most sem változtatott a szokásán, hiszen 4–4-re végzett a Rennes otthonában. Az eredmény önmagában nem rossz, ám az OM több alkalommal is vezetett, a hazaiak pedig a 92. percben egyenlítettek.

„Óriási csalódás a második félidő, óriási... Egy tízéves gyerek is tudja, hogy ha vezetünk, egy perccel a lefújás előtt tilos dédelgetni a labdát. Fel kell bikázni a lelátóra, és azzal minden el van intézve” – füstölgött Eric Gerets, az Olympique vezetőedzője.

A másik Lyon-vadász, a jól erősítő Bordeaux Fernando és Yoann Gourcuff vezérletével legyőzte a Caent, a Monaco a 19 esztendős Frédéric Nimani góljával legyűrte a PSG-t, a Nancy és a Lille viszont nem bírt egymással.

A Grenoble úgy nyert a Sochaux otthonában, hogy győztes gólját a korábbi válogatott, ám az utóbbi években leszálló ágba kerülő Daniel Moreira szerezte. A Le Havre Lesage találatával bizonyult jobbnak a Nice-nél, de az Auxerre és a Valenciennes is jól kapta el a rajtot, aminek a Nantes és a St.-Étienne itta meg a levét.

A címvédő és idén is toronymagasan esélyes Lyon odahaza 3–0-ra felülmúlta a Toulouse-t, és több, most nyáron érkező labdarúgó is helyet kapott a kezdőcsapatban (Lloris 6 – Clerc (Réveillere 5, 40.), Boumsong 6, Grosso 5 – Toulalan 6, Makoun 6, Pjanic 5, Bodmer 6, Juninho 7 (Ederson, 74.) – Govou 6, Benzema 7 (Piquionne, 82.)).

A 14 millió euróért vásárolt Jean Makoun már a 12. percben betalált, a második félidőben pedig Karim Benzema duplája tette magabiztossá a hazai győzelmet. A legutóbbi gólkirály Benzema ezzel máris vezeti a góllövőlistát (Olivier Thomert-rel holtversenyben), klubja pedig a tabella élére állt.

A forduló válogatottja (a L'Équipe osztályzatai alapján):
Stéphane Ruffier (Monaco, 7) – Franck Jurietti (Bordeaux, 6), Michaël Ciani (Lorient, 7), Rafael Schmitz (Valenciennes, 7), Cyril Jeunechamp (Nice, 6) – Fernando (Bordeaux, 8), Yoann Gourcuff (Bordeaux, 8), Hatem Ben Arfa (Marseille, 8) – Steve Savidan (Caen, 8), Karim Benzema (Lyon, 7), Oliver Thomert (Rennes, 7).

Az 1. forduló eredményei:
Auxerre–Nantes 2–1
Bordeaux–Caen 2–1
Le Havre–Nice 1–0
Le Mans–Lorient 0–1
Monaco–Paris St.-Germain 1–0
Nancy–Lille 0–0
Rennes–Olympique Marseille 4–4
Sochaux–Grenoble 1–2
Valenciennes–St. Étienne 1–0
Olympique Lyon–Toulouse 3–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik