Romário ismét bejelentette, hogy felhagy a profi futballal

Vágólapra másolva!
2008.04.15. 11:09
Címkék
A profi pályafutása alatt 1002 gólig jutó Romário ismét bejelentette, hogy visszavonul. A brazil klasszis március végén már tett ilyen kijelentést, de akkor meggondolta magát, most úgy tűnik, valóban felhagy a labdarúgással.
Úgy tűnik Romário (balra) most már tényleg befejezi pályafutását
Fotó: Action Images
Úgy tűnik Romário (balra) most már tényleg befejezi pályafutását
Úgy tűnik Romário (balra) most már tényleg befejezi pályafutását
Fotó: Action Images
Úgy tűnik Romário (balra) most már tényleg befejezi pályafutását

A 42 éves Romário bejelentette, végleg visszavonul a profi labdarúgástól. A pályafutása alatt 1002 gólt szerző támadó egy DVD bemutatón közölte (a klasszis 900 gólját válogatták össze egy lemezen) a hírt.

„Az én időm lejárt a profi labdarúgásban. Hivatalosan is szeretném bejelenteni, hogy számomra elég volt” – mondta az újságíróknak a futballista.

Nem először tesz hasonló kijelentést az 1994-es évben világbajnokságot és a FIFA az év legjobb labdarúgójának járó díját megnyerő játékos. Március végén már egyszer bejelentette, hogy felhagy a profi futballal.

„Mindent elértem, amit lehetett, de már nem tudom folytatni a labdarúgást. Úgy érzem, az összes olyan dolgot elértem, amit szerettem volna” – jelentette be ismét visszavonulását Romário.

Romário a 2007-es brazil bajnoki idény vége óta nem játszott tétmérkőzésen, mivel tavaly ősszel doppingvétség miatt eltiltották 120 napra. A klasszis idén, február 14-én tisztázta nevét a vádak alól, de a hosszú kihagyás után már sokan kételkedtek visszatérésében.

Ahogy a brazil csillag fogalmazott, négy kilót szedett fel ez idő alatt, és így nagyon nehéz lett volna visszanyernie régi formáját.

Romário a PSV-vel háromszor hódította el a holland bajnoki címet, és háromszor lett az év gólkirálya, míg a spanyol Barcelonában is megfordult, ahol a 1993-94-es idényben a Primera Divisiónt is sikerült megnyernie, és a gólkirályi címet is elhódította.

Hogy végeleges-e a csatár döntése azt még nem lehet tudni, előfordulhat, hogy ismét meggondolja magát, annyi biztos, hogy egy nagyszerű labdarúgó fejezheti be nem mindennapi karrierjét.

NÉZZE MEG ROMÁRIO LEGSZEBB GÓLJAIT



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik