Platini meg akarja állítani a fiatal futballisták „elszipkázását”

Vágólapra másolva!
2008.03.31. 14:09
Michel Platini meg akarja állítani a gazdag klubokat és a játékosügynököket a külföldi, fiatal tehetségek „elhalászásában”. Az európai szövetség francia elnöke kijelentette, az Európai Bizottság elé viszi javaslatát, hogy megvédje a futballistákat kinevelő klubokat, és a tizenéves játékosokat.
Michel Platini megálljt parancsol a gazdag kluboknak
Fotó: Reuters
Michel Platini megálljt parancsol a gazdag kluboknak
Michel Platini megálljt parancsol a gazdag kluboknak
Fotó: Reuters
Michel Platini megálljt parancsol a gazdag kluboknak

Michel Platini támadást indított a nagy angol futballklubok ellen, akik felvásárolják külföldről a fiatal, tehetséges labdarúgókat. Az UEFA elnöke kijelentette, szembe fog szállni a gazdag csapatok által folytatott gyakorlattal, nem fogja engedni a külföldi tehetségek „elhalászását”.

„Beszéltem az Európai Bizottsággal, hogy büntetni kéne a fiatal játékosok megvételét. Az első szerződésnek, melyet egy futballista aláír, ahhoz a klubhoz kéne tartoznia, amelyik kineveli a labdarúgót. Senki sem képez azért valakit, hogy utána eladja” – beszélt elképzeléseiről a francia elnök.

Platini azt akarja elérni, hogy a játékos ügynökök és a gazdag klubok ne használhassák fel a tizenéves futballistákat önös nyereségszerzési céljaikra. Az elnök szerint nem kell már 15 évesen külföldre igazolni.

„25 éves voltam, amikor másik ország csapatához szerződtem, nem szükséges már 15 évesen külföldre igazolni. Nem helyes már ilyen fiatalon más országba költöztetni őket a szüleikkel együtt” – fejtette ki álláspontját.

„Nem tetszik, amikor a gazdag klubok a Nancy-tól a Bresciától, vagy a Luganótól elviszik azokat a 16 éves tehetségeket, akiket a klub nevelt ki. Harcolni fogok ez ellen” – fenyegette meg a fiatalokat elhalászó csapatokat.

Az UEFA elnöke még hozzátette, javaslatot fog benyújtani az Európai Bizottsághoz a sport sajátos szabályozásainak kialakításáért az európai jogban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik