Dzsudzsák Balázs gólpasszt adott, a PSV legyűrte a De Graafschapot

Vágólapra másolva!
2008.02.24. 16:41
A Dzsudzsák Balázzsal felálló PSV Eindhoven hazai pályán 4-1-re legyőzte a De Graafschapot a holland labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában. A magyar játékos gólpasszt adott a mérkőzésen. Megszakadt a NAC Breda nagy sorozata, hiába adott két gólpasszt Fehér Csaba, az előző hét meccsét megnyerő együttes kikapott az Ajaxtól.
Dzsudzsák Balázs szögletből gólpasszt adott, csapata pedig nyert
Pics United - archív
Dzsudzsák Balázs szögletből gólpasszt adott, csapata pedig nyert
Dzsudzsák Balázs szögletből gólpasszt adott, csapata pedig nyert
Pics United - archív
Dzsudzsák Balázs szögletből gólpasszt adott, csapata pedig nyert

HOLLAND LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (EREDIVISIE)

  • VV Venlo - Groningen 2-5
  • PSV EIndhoven - De Graafschap 4-1
  • NAC Breda - Ajax Amsterdam 2-3
  • Heerenveen - NEC Nijmegen 2-3
A svédországi továbbjutás után a bajnokságban várt újabb feladat Dzsudzsák Balázs csapatára, a PSV-re, az ellenfél a De Graafschap volt.

A vendégegyüttes a kiesés elkerüléséért küzd, ennek ellenére jól kezdte a meccset: a hetedik percben a dán támadó, Lasse Schöne lőtt Heurelho Gomes kapujába.

Nem sokáig tudta megtartani vezetését a De Graafschap, egy perc múlva újra egyenlő volt az állás: Ibrahim Afellay labdáját Danko Lazovics bólintotta a hálóba.

A szünetig nem esett újabb gól, bár a PSV egy tizenegyest nagyon szeretett volna, Tom van Sichem játékvezetőt nem hatotta meg a tiltakozás.

Szünet után sikerült megszereznie a vezetést a PSV-nek, és ebben a gólban nagy szerepe volt Dzsudzsáknak is: a magyar középpályás szögletből ívelte Otman Bakkal fejére a labdát, és a középpályás nem hibázott.

A hajrában Tim Simons tizenegyesével, majd Lazovics találatával bebiztosította győzelmét az eindhoveni csapat, ezzel megerősítette vezető helyét.

Nem várt könnyű feladat az Ajaxra sem, amely Bredába látogatott. A hazai NAC az előző hét meccsén egyaránt győzni tudott.

Ez a sorozat azonban most megszakadt, pedig a hazaiaknál kiválóan játszott Fehér Csaba. Bár Klaas-Jan Huntelaar révén a vendégek szereztek vezetést, a magyar játékos két gólpasszt osztott ki, előbb Matthew Amoahnak, majd Rob Pendersnek.

A hajrá azonban az Ajaxé volt, előbb Urby Emanuelson, majd John Heitinga volt eredményes. Fehért a 76. percben cserélte le edzője.

A 90. percben szerezte meg a győztes gólt a Babos Gáborral és Vadócz Krisztiánnal felálló NEC Nijmegen a Heerenveen otthonában, igaz, a hazaiak a 23. perctől, Vandenbussche kapus kiállításától kezdve emberhátrányban játszottak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik