Pavel Nedved nyártól Japánban folytathatja pályafutását

Vágólapra másolva!
2008.02.08. 08:32
A japán Nikkan Sports című napilap szerint Pavel Nedved nyártól az FC Tokio együttesének játékosa lesz. A fővárosi klub vezetői nem zárták ki a lehetőséget.
Pavel Nedved Japánba szerződhet
Pavel Nedved Japánba szerződhet
Pavel Nedved Japánba szerződhet
Pavel Nedved Japánba szerződhet

A Nikkan Sports cikkében már arról van szó, hogy az FC Tokyo együttese és Pavel Nedved ügynöke már javában tárgyalnak arról, hogy az egykori aranylabdás cseh klasszis Japánba igazoljon, és valószínűleg már ott is fejezze be pályafutását.

Az FC Tokio (egyelőre) nem tartozik Japán élklubjai közé, ugyan már 1999 óta szerepel a J-League-ben, de még nem sikerült soha megnyernie a bajnokságot. Egy 2003-as negyedik hely a klub történetének legnagyobb sikere, a 2007-es bajnokságot csak a 12. helyen zárta.

A fővárosi egyesület azonban tovább akar fejlődni, és a vezetők nem is zárkóztak el az elől, hogy leigazolják a már 35 éves középpályást a Juventustól.
„A klub tovább akar fejlődni, és Nedved leigazolása egy lehetőség lenne ehhez” – nyilatkozta Vakabajasi Fumitosi, a klub egyik vezetője.

„Mindent megteszünk, hogy leszerződtessük Nedvedet, de ez még több dolog függvénye” – mondta Murabajasi Jutaka, az egyesület elnöke.

A hírek szerint az együttes egy tízmillió dolláros szerződést kínált a korábbi aranylabdásnak. Amennyiben az üzlet létrejön, Gary Lineker, Hriszto Sztoicskov és Zico után újabb nagy klasszis szerepelhet a J-League-ben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik