Romario összeveszett az elnökkel, és távozott a Vasco da Gamától

Vágólapra másolva!
2008.02.07. 15:55
Romario felbontotta a szerződését a brazil labdarúgó-bajnokságban szereplő Vasco da Gama együttesével, így nem lesz többé a gárda játékos-edzője. A veterán támadó összeveszett a klub elnökével, Eurico Mirandával, mert a sportvezető Alan Kardecet követelte a csapatba.
Romario végleg távozott a Vascótól
Imago
Romario végleg távozott a Vascótól
Romario végleg távozott a Vascótól
Imago
Romario végleg távozott a Vascótól

„Mindennek vége köztem és a Vasco között”- nyilatkozta Romario, miután csapata, a Vasco 2-0-ra nyert egy kupamérkőzésen a Friburguense ellen.

Az 1994-es labdarúgó-világbajnokság egyik hőse azért hagyta el a klubot, mert összeveszett annak elnökével, Eurico Mirandával. A sportvezető megpróbált beleszólni a csapat összeállításába, ugyanis azt követelte a veterán csatártól, hogy a támadósorban a fiatal Abuda helyett Alan Kardecet szerepeltesse.

Romario ezután döntött a távozás mellett, amire az elnök annyit mondott, hogy nagyon sajnálja a játékos-edző döntését, azonban azt alátámasztotta, hogy tényleg megkérte őt arra, hogy Kardecet állítsa a kezdőcsapatba.

A korábbi válogatott csatár azt már korábban elmondta, hogy március 30-án abbahagyja a játékot, mert azon a napon járt volna le jelenlegi szerződése. Egyébként tavaly október 28. óta nem lépett pályára, mivel doppingvétség miatt 120 napos eltiltást kapott, ami április 19-ig szól.

A támadó korábban nyolcvanötször szerepelt a brazil nemzeti csapatban, és ezalatt hetvenegyszer volt eredményes. Legnagyobb sikerét az 1994-es világbajnokságon érte el, amikor Brazília megnyerte az Egyesült Államokban megrendezett tornát, a csatár akkor öt találattal segítette az aranyéremhez a válogatottat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik