Az európai szövetség nem vizsgálódik a liverpooli BL-meccs ügyében

CS. Z.CS. Z.
Vágólapra másolva!
2007.12.05. 21:46
Michel Platini kijelentette, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem vizsgálódik a november 6-i, Anfiel Road-on lejátszott Liverpool-Besiktas BL-csoportmérkőzés ügyében. Az UEFA elnöke ugyanakkor elmondta, aggodalommal tölti el, hogy a labdarúgást egyre több irányból fenyegeti olyan veszély, amely nem tesz jót a sportágnak.
Platini elkötelezett a labdarúgás megtisztítása mellett
Platini elkötelezett a labdarúgás megtisztítása mellett
Platini elkötelezett a labdarúgás megtisztítása mellett
Platini elkötelezett a labdarúgás megtisztítása mellett

Az európai labdarúgás első embere szerdán Írországban volt hivatalos, ahol a helyi labdarúgó szövetség látta vendégül.

Az ominózus 8-0-ás meccsel kapcsolatban felröppent "fogadás-gyanús" hírekre reagálva Platini elmondta, hogy az európai szövetségben nincs asztalon a mérkőzés ügye. "Nem, ebben nincs semmi, semmi..." - mondta Platini.

"Van pár mérkőzés, amely vizsgálat alatt van, és egyik fontosabb, mint a másik - de ezeknek kicsi a számuk. Van néhány gyanús csapat, amelyik az Intertotó Kupában szerepelt, de labdarúgó szövetségek nem érintettek az ügyben."

Platini ugyanakkor komolyan beszélt arról, hogy veszélyként kell kezelni a gyanús fogadásokat, főleg az Ázsiában megjelenő hatalmas összegek miatt.

"Hat hónapja Brüsszelben jártam, és kértem az európai hatóságokat, hogy kövessék figyelemmel a sportot, mert vannak dolgok, amelyekben mi tehetetlenek vagyunk."

"Az erőszak, a rasszizmus és a fogadások ügyében kértünk segítséget. Arra kértem a politikusokat, hogy segítsenek megvédeni a játékunkat."

"Hogy ki a felelős? - kérdezett vissza Platini egy újságírói kérdésre, majd így folytatta: "Talán az elnök, a klub, a játékvezető, a védő, a kapus, a csatár? Önök kit látnak felelősnek? Ez nagyon bonyolult - de a politikusokkal és a hatóságokkal együtt meg kell oldanunk a problémákat!"
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik