Maicon és Ronaldinho találatával diadalmaskodott a seleção

Vágólapra másolva!
2007.08.22. 20:30
Kétgólos győzelmet aratott a brazil labdarúgó-válogatott Montpellier-ben Algéria legjobbjai ellen. Visszatért a Copa Americát kihagyó Ronaldinho és Kaká, előbbi gólpasszt adott és be is talált az észak-afrikaiak hálójába.
Ziani lépéselőnyben, Elano figyeli
Reuters
Ziani lépéselőnyben, Elano figyeli
Ziani lépéselőnyben, Elano figyeli
Reuters
Ziani lépéselőnyben, Elano figyeli

Az 1986-os világbajnokság óta először csapott össze Brazília és Algéria válogatottja. Mexikóban a dél-amerikaiak 1-0-ra diadalmaskodtak, és ezúttal is ők számítottak esélyesnek.

A Montpellier-ben játszott mérkőzésen Dunga megtartotta ígéretét: Ronaldinhót és Kakát nem nevezte a kezdőbe, ott a Copa America hősei kaptak helyet.

Az észak-afrikaiak az első félidőben jól helytálltak, bár a brazilok több helyzetet kialakítottak, nem tudták a vezető gólt megszerezni.

Dunga a szünetben váltott, érezte, hogy Kaká és Ronaldinho nélkül nem játszhat tovább csapata.

A Copa Americát kihagyó kettős közül végül Ronaldinhóból lett főszereplő: a Barcelona kiválósága a 63. percben szögletet ívelt be, ezt pedig az előrehúzódó Maicon fejelte az algériai hálóba.

A 81. percben Ronaldinho már nem hagyta másnak a góllövést. Diego bombáját a kapus csak kiütni tudta, és a támadást követő cserejátékos közelről a hálóba helyezett. Az algériaiaknak a szépítésre sem volt erejük, így a brazil válogatott 2-0-ra győzött.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

BRAZÍLIA – ALGÉRIA 2-0 (0-0)
Montpellier
Brazília:
Doni (Julio Cesar, 46.) – Maicon (D. Alves, 70.), Alex Costa, Naldo, Kleber – Elano (Kaká, 46.), Josué (Fernando, 46.), Mineiro (Lucas Leiva, 64.), Robinho (Diego, 70.) – Baptista (Ronaldinho, 46.), Vágner Love.
Szövetségi kapitány: Dunga
Algéria:
Gauaui – Zarabi, Buzid, Jahia (Bezzaz, 66.), Belhadzs – Matmur (Gilasz, 76.), Manszuri, Hoszni (Amri, 66.), Bugerra – Ziani (Ajssza, 86.) – Szajfi.
Szövetségi kapitány: Jean-Michel Cavalli.
Gólszerző: Maicon (63.), Ronaldinho (81.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik