Az LA Galaxy óriási show keretében mutatta be Beckhamet

Vágólapra másolva!
2007.07.13. 20:43
A kalilforniai Carsonban, a Home Depot Center-stadionban grandiózus körülmények között mutatták be David Beckhamet, aki 2007. július 13-ától hivatalosan is a Los Angeles Galaxy futballistája. A lelátókról nézők ezrei követte végig az eseményt, ahol a felszólalók sorát Alexi Lalas klubelnök kezdte és az angol válogatott sztár David Beckham zárta. A Real Madridtól igazolt klasszis kijelentette, alig várja az edzéseket és az első mérkőzést, és élete egyik legnagyobb kihívásának látja az amerikai ligában való szereplést, miután a világ általa legjelentősebbnek tartott két klubjában már megállta a helyét. A játékos a 23-as mezt kapja új csapatánál.
Beckhamtől várják az áttörést a tengerentúlon
Beckhamtől várják az áttörést a tengerentúlon
Beckhamtől várják az áttörést a tengerentúlon
Beckhamtől várják az áttörést a tengerentúlon

David Beckham a szikrázó kaliforniai napsütésben vörös szőnyegen vonult be a Los Angeles Galaxy otthonául szolgáló Home Depot Centerbe.

A sztárt a korábbi amerikai válogatott játékos klubelnök Alexi Lalas konferálta fel, hogy aztán hatalmas konfettiesőben mutassa fel ország-világnak új, 23-as számú mezét nézők ezreinek örömére.

"A pályafutásom során a világ két legnagyobb klubjának, a Manchester Unitednek és a Real Madridnak a színeiben játszhattam. Tizenegy év óta szereplek az angol válogatottban, ahol még most is számítanak rám. Az életem során mindig is kerestem a kihívásokat. Futballista karrierem egyik legnagyobb feladata, hogy a tengerentúlon is megálljam a helyem." – nyilatkozta a 32 éves sztár.

Az amerikai klub szurkolói már január óta vártak erre a pillanatra, hiszen az angol válogatott korábbi kapitánya és egyben a Real Madrid sztárja az év elején sokkolta a futballvilágot azzal, hogy bejelentette, a Los Angeles Galaxy-ben folytatja pályafutását.

A játékos ötéves kontraktusa során évi 5,5 millió dollárt fog keresni, de a reklám- és marketingbevételekből további egy millió dollár üti majd a markát évente.

Beckhamtől, a világ jelenlegi talán legismertebb futballistájától mindenki azt várja Amerikában, hogy fellendítse az MLS és a labdarúgás helyzetét.

Don Garber, az MLS képviselője nem győzte hangsúlyozni, Beckham lehet a kulcsa annak, hogy az amerikai nép végre futballnemzetté válhasson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik