Beckham-búcsú, Ibra bődületes szabadrúgásgólja - szombati videók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.19. 10:22
A német Bundesligában a Dortmund nagy meglepetésre kikapott a Hoffenheimtől, míg BL-döntős riválisa, a Bayern München óriási csatában hozta el a három pontot Mönchengladbachból. A Serie A-ban a bajnoki címét megvédő Juventus vereséggel zárta az idényt, 3–2-re alulmaradt ugyanis a Sampdoriánál. A spanyol élvonalban a Valencia a Getafe ellen győzött, míg a Real Sociedad a Sevilla felett aratott sikert. A francia első osztályban a PSG elbúcsúztatta az elérzékenyülő David Beckhamet: a párizsiak Ibrahimovic vezérletével verték meg a Brestet. A magyar labdarúgó NB I-ben a Fradi magabiztosan gyűrte le az MTK-t, az Újpest hozta a kötelező győzelmet az Eger vendégeként, míg a Videoton a kimaradt helyzetei ellenére két gólt tudott rúgni a Kaposvárnak, ami elég is volt a sikerhez.

A német Bundesliga zárófordulójában több meglepetés született: a legnagyobb szenzációt a Hoffenheim parádés dortmundi fordítása szolgáltatta. A másik BL-döntős gárda, a Bayern München hatalmas csatában nyert a Mönchengladbach otthonában. A bajorok a 10. percre már 1–3-ra álltak, azonban Franck Ribéry vezérletével megfordították a találkozót.

MÖNCHENGLADBACH–BAYERN MÜNCHEN 3–4



DORTMUND–HOFFENHEIM 1–2



MÖNCHENGLADBACH–BAYERN MÜNCHEN 3–4


DORTMUND–HOFFENHEIM 1–2


Az olasz élvonal (Serie A) zárókörében a Juventus hiába került előnybe, végül 3–2-es vereséget szenvedett idegenben a Sampdoriától, így nem tudta megszerezni a klubrekordot jelentő 28. győzelmét a bajnokságban.


SAMPDORIA–JUVENTUS 3–2



A Priméra Divisionban a Barcelona, Real Madrid kettős közül egyik sem lépett pályára szombaton, ugyanakkor a BL-helyekért küzdő csapatok közül a Valencia a Getafét gyűrte le látogatóként 1–0-ra, míg a Real Sociedad a Sevilla otthonából hozta el a három pontot.


GETAFE–VALENCIA 0–1


Getafe 0-1 Valencia (Gol de Mathieu) LIGA BBVA by DaniDV

SEVILLA–REAL SOCIEDAD 1–2



A francia bajnokságban a már bajnok PSG többek között Ibrahimovic-duplával és egy Beckham-gólpasszal győzőtt a Brest ellen. A svéd csatár második találata élményszámba ment: huszonöt méterről elemi erővel lőtte a labdát a hálóba. A 83. percben könnyek között sétált le a pályáról David Beckham: az angol középpályás utoljára szerepelt a hazai közönség előtt. A társak, az ellenfelek és a nézők is nagy ovációval ünnepelték.


PSG–BREST 3–1





Az NB I-ben a Fradi Győrben tudott nyerni az MTK ellen. A kék-fehérek nehezen tudták tartani a ferencvárosiak csatárát, Böde Dánielt, aki gólig és gólpasszig jutott. Az Újpest 2–1-re múlta felül az Egert idegenben. A Videotonnál nem bosszulta meg magát a sok kimaradt helyzet, a fehérváriak otthon győzték le a Kaposvárt.


FTC–MTK 2–0



EGER–ÚJPEST 1–2


VIDEOTON–KAPOSVÁR 2–1



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik