Nyögvenyelősnek indult, sima argentin győzelem lett a vége

Vágólapra másolva!
2007.06.29. 07:46
Győzelemmel mutatkozott be a 14-szeres győztes, bombaerős kerettel induló Argentína együttese a Copa Americán: Alfio Basile fiai 4-1-re verték az Egyesült Államok csapatát a C csoport 1. fordulójában. A kontinensbajnokságok történetében első meccsét játszó Hernan Crespo kétszer talált be a sokáig fegyelmezetten és jól védekező Arany Kupa-győztes együttes ellen.
Hernan Crespo elrúgja a labdát Kasey Keller, az amerikaiak kapusa mellett. Az Inter csatára kétszer is eredményes volt
Reuters
Hernan Crespo elrúgja a labdát Kasey Keller, az amerikaiak kapusa mellett. Az Inter csatára kétszer is eredményes volt
Hernan Crespo elrúgja a labdát Kasey Keller, az amerikaiak kapusa mellett. Az Inter csatára kétszer is eredményes volt
Reuters
Hernan Crespo elrúgja a labdát Kasey Keller, az amerikaiak kapusa mellett. Az Inter csatára kétszer is eredményes volt

Utolsónak a tizenkét csapat közül Argentína és az Egyesült Államok válogatottja is bemutatkozott a Copa Americán. Alfio Basile, a dél-amerikai együttes szövetségi kapitánya rendkívül erős összeállításban küldte pályára csapatát.

Bob Bradley ellenben jócskán felforgatta a néhány nappal korábban Arany-kupát nyert együttesét, úgyszólván a B-csapat lépett pályára Venezuelában.

Az argentin csapat nagy lendülettel kezdett, az amerikaiak becsülettel védekeztek, majd a nyolcadik percben egy ellentámadásnál Eddie Johnsont a tizenhatoson belül borította fel Gabriel Milito. Chandia játékvezető tizenegyest ítélt. A labda mögé a sértett állt, és magabiztosan a bal sarokba lőtt (0-1).

A kapott gól felpaprikázta az argentinokat, és egy szép szabadrúgás-variáció után egyenlítettek is: Riquelme ívelt be egy szabadrúgást az ötös környékére, Kasey Keller nem tudta elütni a játékszert, a kavarodást Crespo használta ki, és a hálóba lőtt (1-1).

A folytatásban az amerikai csapat nagyon fegyelmezetten védekezett, nem engedte újabb helyzetbe kerülni az argentinokat. Riquelméék ugyan többet birtokolták a labdát, de mezőnyfölényük meddő volt.

A félidő lefújása előtt Veron lőtt a tizenhatosról, Keller szép mozdulattal tolta a felső kapufára a lövést. A veterán kapusnak még egyszer védenie kellett, akkor Crespo fejesét ütötte ki.

A második játékrész ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt: az argentinok kevés meggyőződéssel próbáltak támadni, az amerikaiak pedig ügyesen bekkeltek, és igyekeztek a gyors Johnsont támadásba dobni.

A Kansas City csatára azonban nagyon egyedül volt elöl, mivel éktársa, Twellman a láthatatlan embert alakította.

Alfio Basile az 58. percben nyúlt bele először a mérkőzésbe, behozta Pablo Aimart, hogy a támadójátékot hatékonyabbá tegye. Ha nem is ennek a cserének köszönhetően, de sikerült az argentinoknak egy ziccert kidolgozni, ám Messi az oldalhálóba lőtt.

A 64. percben már nem hibáztak az argentinok, és Messi labdáját az első Copa America-meccsén szereplő Hernan Crespo váltotta gólra (2-1).

A 78. percben pedig a dél-amerikaiak eldöntötték az összecsapást: egy bal oldali beadást Aimar bólintott Keller kapujába (3-1).

A végére összereoppantak az amerikaiak, egy másik cserejátékos, Carlos Tevez lógott meg a leshatárról, és a hálóba vágta a labdát (4-1).

A nehéz meccsből sima győzelem lett, s míg a brazilok egy nappal korábban 2-0-ra lebőgtek Mexikó ellen, addig a 15. Copa America-győzelmükre készülő, ősi rivális argentinok végül remek rajtot vettek.

42. COPA AMERICA


ARGENTÍNA: Roberto Abbondanzieri – Javier Zanetti, Roberto Ayala, Gabriel Milito, Gabriel Heinze – Javier Mascherano, Juan Sebastian Veron, Esteban Cambiasso (Pablo Aimar, 58.), Juan Roman Riquelme – Hernan Crespo, Lionel Messi (Carlos Tevez, 79.)
EGYESÜLT ÁLLAMOK: Kasey Keller – Jimmy Conrad, Marvell Wynne, Jay DeMerit, Jonathan Bornstein – Ben Olsen (Eddie Gaven, 62.), Benny Feilhaber, Ricardo Clark, Justin Mapp – Eddie Johnson, Taylor Twellman (Herculez Gomez, 69.)
Gólszerzők: Crespo (11., 64.), Aimar (78.), Tevez (85.), ill. E. Johnson (9. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik