A chileiek a hajrában kiénekelték az ecuadoriak szájából a sajtot

Vágólapra másolva!
2007.06.28. 08:08
Némi meglepetésre Chile megszerezte a három pontot az előző világbajnokságon résztvevő Ecuador ellen a venezuelai Copa Americán. A hajráig úgy tűnt, hogy az ecuadoriak nyernek, de a második félidőben kevesebbet mutattak, és Suazo vezérletével fordítot Nelson Acosta csapata.
Humberto Suazo kétszer is betalált az ecuadori kapuba, ez a második
Reuters
Humberto Suazo kétszer is betalált az ecuadori kapuba, ez a második
Humberto Suazo kétszer is betalált az ecuadori kapuba, ez a második
Reuters
Humberto Suazo kétszer is betalált az ecuadori kapuba, ez a második

A B-csoportban Chile és Ecuador csapott össze elsőnek, és az első tíz perc mezőnyjátéka után a chilei kapu előtt adódott először komolyabb veszély: a tizenhatos vonalától rúghatott szabadrúgást az ecuadori csapat, és bár a lövés lepattant a sorfalról, Carlos Tenorio belebotlott a labdába, a játékszer pedig kevéssel a jobb sarok mellett csorgott ki.

A másik oldalon Matias Fernandez próbált veszélyeztetni szabadrúgásból, de az ő lövése kapu mellé szállt.

A 16. percben rosszul helyezkedtek a chilei védők, Mendez átívelt a jobb oldalra, a szabadon hagyott Valencia pedig a kifutó kapus fölött a jobb felső sarokba emelt.

A chileiek nem roppantak meg a kapott góltól, a 20. percben ki is egyenlítettek: Humberto Suazo a tizenhatosról nagy gólt zúdított a jobb felső sarokba.

Nem szakadt félbe a góltermelés, egy jobb oldali beívelésre bizonytalanul mozdult ki Bravo kapus, Castillo visszafejelte a labdát, Benitez pedig közelről a kapuba stukkolt.

Feltűnő volt, hogy a chilei védelem bal oldala rendkívül szellős volt, több beadás érkezett a kapu elé a pálya azon részéről.

A 34. percben viszont a bal oldalon tört előre Valencia, és a középpályás jobblábas lövése a kapufáról vágódott vissza a mezőnybe. Bravo kapus repült, de esélytelen volt a hárításra.

Jobban játszott az ecuadori csapat, megérdemelten vonulhattak egygólos előnnyel pihenőre. Igaz, ehhez Mora kapusra is szükség volt, aki hatalmas bravúrral hárította Melendez közeli perdítését.

A második félidőre már Matias Fernandez nélkül jöttek ki a chileiek.

Az ecuadori együttes nagy fölényben kezdte a játékrészt, Valencia és Benitez előtt is adódott helyzet, de mindkettő kimaradt.

A 63. percben viszont Hurtado óriási bakija után egyenlítési lehetőséget szalasztott el Chile, Suazo már csak Morával állt szemben, ám emelése a háló tetején landolt.

A 80. percben már nem hibázott a chilei támadó: egy beadást mellre vett, majd nagy erővel a léc alá lőtt.

Ezzel még nem volt vége: Villanueva végzett el szabadrúgást, és a 22 méteres ballábas lövés a jobb sarokban kötött ki.

Az ecuadori csapat győzelmet engedett ki a kezéből, a chilei csapat nem játszott túl jól, de köszönhetően elsősorban a kétgólos Humberto Suazónak, megszerezte a három pontot.

COPA AMERICA, B-CSOPORT

ECUADOR – CHILE 2-3 (2-1)
Puerto Ordaz, 41 ezer néző. Vezette: Oscar Ruiz (kolumbiai)
ECUADOR: Cristian Mora – Ulises de la Cruz, Ivan Hurtado, Giovanny Espinoza, Oscar Bagui – Segundo Castillo, Edwin Tenorio, Edison Mendez, Luis Antonio Valencia – Carlos Tenorio (Felipe Caicedo, 76.), Cristian Benitez.
CHILE: Claudio Bravo – Alvaro Ormeno, Jorge Vargas, Pablo Contreras – Rodrigo Melendez (Carlos Villanueva, 73.), Arturo Sanhueza, Matias Fernandez (Juan Lorca, 46.), Jorge Valdivia, Mark Gonzalez – Humberto Suazo, Reinaldo Navia (Miguel Riffo, 46.)
Gólszerzők: Valencia (16.), Cristian Benitez (23.), ill. Suazo (21., 80.), Villanueva (87.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik