Platini elásná a csatabárdot a G-14-gyel, „feloszlatná” a szervezetet

Vágólapra másolva!
2007.05.29. 13:11
Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség francia elnöke azt szeretné, ha feloszlana a földrész 18 klubját soraiban tudó G-14 elnevezésű érdekvédelmi szervezet. A kontinens első számú sportági vezetője azt szeretné, ha ezentúl kéz a kézben, tökéletes egyetértésben tevékenykedne az UEFA és a másféltucat egyesület.
Michel Platini tárt karokkal várja a G-14 tagjait
www.uefa.com
Michel Platini tárt karokkal várja a G-14 tagjait
Michel Platini tárt karokkal várja a G-14 tagjait
www.uefa.com
Michel Platini tárt karokkal várja a G-14 tagjait

„Véget kell vetni annak, hogy állandóan a bíróságon találkozunk. Nincs szükség arra, hogy jogi esetekkel hívjuk fel magunkra Európa figyelmét” – jelentette ki Platini.

Az elmúlt években a G-14 számos alkalommal került vitás helyzetbe a nemzetközi szövetséggel (FIFA) és az UEFA-val. Korábban arról is szó volt, hogy a Bajnokok Ligája helyett elitsorozatot hoznak létre a klubok. Az utóbbi időben pedig állandóan azt követelte a szervezet, hogy a nemzeti szövetségek fizessenek kompenzációt a válogatottban megsérült futballistákért.

„Azt kérem a nagy klubok elnökeitől és vezetőitől, hogy hasznosíthassuk hatalmas tapasztalatukat és ötleteiket. Beszéljenek nekünk az elképzeléseikről, az UEFA ajtaja nyitva áll előttük. Csatlakozzanak hozzánk, s ígérjük, nem csalódnak bennünk” – tette hozzá az európai szövetség elnöke.

Michel Platini biztos abban, hogy „üzenete” eljut a G-14-hez, s létrejön a sportágtörténelmet jelentő „újraegyesülés”.

"Szeretnénk létrehozni olyan átfogó érdekvédelmi szervezetet, amely egyformán nézné minden tag érdekeit" - jegyezte meg Platini.

A közel hét évvel ezelőtt alakított G-14-nek alapítótagja az Internazionale, a Juventus, az AC Milan, a Liverpool FC, a Manchester United, az Olympique Marseille, a Paris Saint-Germain, a Bayern München, a Borussia Dortmund, az Ajax Amsterdam, a PSV Eindhoven, a Porto, az FC Barcelona és a Real Madrid. Az Arsenal, az Olympique Lyon, a Bayer Leverkusen és a Valencia pedig 2002-ben csatlakozott a szervezethez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik