Florent Malouda nyáron elhagyná a Lyont egy nagyobb csapatért

Vágólapra másolva!
2007.05.14. 16:44
Florent Malouda a francia bajnok Lyon labdarúgócsapatának támadója közölte, hogy nyáron el szeretné hagyni jelenlegi csapatát, ugyanis szerezne egy nagyobb csapatban játszani.
Florent Malouda új kihívásra vágyik
Florent Malouda új kihívásra vágyik
Florent Malouda új kihívásra vágyik
Florent Malouda új kihívásra vágyik
Ebben a szezonban a Francia Profi Futballisták Szövetsége a League 1 legjobbjának Maloudát választotta és a huszonhat éves támadó úgy érzi, hogy eljött az ideje annak is, hogy csapatot váltson, és egy nagyobb egyesületbe igazoljon.

„Vannak olyan külföldi nagy klubok Angliában és Olaszországban, amelyek már korábban közölték velem, hogy örülnének, hogyha náluk játszanék, és kapcsolatba lépnek a Lyonnal – nyilatkozta Malouda a Le Progres című francia lapnak. – Őszintén szólva nagyon szívesen néznék szembe egy új kihívással.”

”Már a tavalyi, németországi világbajnokságot követően voltak komoly ajánlataim – folytatta a válogatott csatár. – Én sosem kértem a vezetőket, hogy legyen a szerződésemben kivásárlási záradék. Ezért is remélem, hogy azzal a gesztussal, hogy elengednek, visszafizetik ezt nekem.”

„Tudom, hogy hosszú távú szerződés köt a klubhoz, de nincs meg a lehetőségem arra, hogy továbbfejlődjek a következő idényben. Ráadásul a Lyon ebből jó pénzt gyűjthet be” –zárta a mondandóját Malouda, utalva ezzel arra, hogy a francia bajnok bizony eléggé magas összeget kaphatna érte.

A huszonhat éves játékost egyébként kontraktusa 2011-ig köti jelenlegi klubjához, és hírbe hozták már a Milannal, A Chelsea-vel és az Arsenallal is.

A Lyon évek óta egyeduralkodó a francia mezőnyben - megszakítás nélkül hatodszor nyert bajnokságot -, igaz a kiugró nemzetközi szereplés egyelőre várat magára. Játékospolitikájuknak megfelelően évente legalább egy húzóemberüktől megválnak, tavaly Mahamadou Diarra szerződött a Real Madridhoz, az azt megelőző évben pedig Michael Essient szerződtette a Chelsea. Hiányukat a Lyon nem igazán érezte meg, az értük kapott pénz viszont minden bizonnyal jól jött...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik