Az olimpia előtt félrediagnosztizálták Rocchit, ezért sérült meg

Vágólapra másolva!
2008.08.12. 16:54
Hidegzuhanyként érhette a hír az olasz focikedvelőket, hogy a Honduras elleni második csoportmérkőzést megelőző edzésen Tommaso Rocchi, a Lazio támadója – aki egyébként az egyetlen 23 év feletti játékos az olasz keretben – olyan súlyosan megsérült, hogy számára befejeződött az olimpia.
Tommaso Rocchi (balra) itt még mosolygott
Fotó: Reuters
Tommaso Rocchi (balra) itt még mosolygott
Tommaso Rocchi (balra) itt még mosolygott
Fotó: Reuters
Tommaso Rocchi (balra) itt még mosolygott

Rocchi az edzésen csapattársával, Ranocchiával való ütközést követően érzett erős fájdalmat. A kezdeti diagnózisok még vádli sérülést gyanítottak, ám a röntgen egyértelműen kimutatta, hogy a játékos jobb térde sérült.

„Reggel nagy fájdalmakkal ébredtem, majd az orvosi stábbal úgy döntöttünk jobban meg kellene vizsgálni a sérült részt. A röntgent követően sajnos elvesztettem minden reményemet, de most legalább holnapig a csapattal akarok maradni, hogy megnézzem a Kamerun elleni meccset, és csak utána szeretnék visszatérni Olaszországba. Egészen addig visszatartottam a könnyeimet, amíg az orvosi szobában közölték velem az eredményt – nyilatkozta szomorúan a játékos.

Közben a Lazio elnöke, a kiváló támadója elvesztése miatt joggal dühös Claudio Lotito máris éles bírálatot fogalmazott meg az olimpiai csapat kapitányával, Pierluigi Casiraghival és a csapat vezetőivel szemben.

„Már sérülten játszatták Rocchit, ennek nem szabadott volna megtörténnie. A válogatott mindennél fontosabb, de mi túl nagy árat fizetünk most ezért. Előzőleg a fájdalom miatt kétszer már vizsgálták a sérült részt ultrahanggal, és noha a fájdalom nem szűnt, arra jutottak, hogy csak izomsérülésről van szó, és tovább játszatták Rocchit.

Csak a röntgenfelvétel elkészülte után derült ki, hogy nem az izom sérült, hanem a csont tört el. Mi itt a Lazionál alighanem azonnal a röntgennel kezdtük volna, és akkor mindez nem történik meg.” – fogalmazott élesen a római klub első embere.

A sérült támadó helyére egyébként az idén nyáron az Udineséből Livornóba igazoló Antonio Candreva került. Az olasz válogatottnak az utolsó, Kamerun elleni csoportmeccsen már egy pont is elég a továbbjutáshoz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik