Szávay: „Jobb volt az ellenfelem, de nagy volt a zaj, ez is zavart”

Vágólapra másolva!
2008.08.11. 16:55
Szávay Ágnes meglepetésre már az első körben búcsúzott a pekingi ötkarikás játékok egyéni versenyétől, miután kikapott a hazai pályán teniszező Cseng Csiétől. Annak ellenére, hogy Szávay jó formában érezte magát, nem sikerült nyernie, de ahogy elmondta, ebben külső tényezők is szerepet játszottak.
Szávay Ágnes elismerően mutatta ellenfelének: te vagy a jobb.
Fotó: Reuters
Szávay Ágnes elismerően mutatta ellenfelének: te vagy a jobb.
Szávay Ágnes elismerően mutatta ellenfelének: te vagy a jobb.
Fotó: Reuters
Szávay Ágnes elismerően mutatta ellenfelének: te vagy a jobb.
„Jobb volt az ellenfelem, a vége felé kissé passzív voltam, többet kellett volna kezdeményeznem. Jó meccset játszottunk, a fontos pillanatokban azonban ő jobban koncentrált” – kezdte az önértékelést Szávay.

Soltvadkerti tehetségünk ezután elmondta, bizony nem csak rajta múlott, hogy nem tudta kihozni magából a maximumot, hanem külső tényezők is befolyásolták a teljesítményét.

„Cseng előnyben volt, hiszen rengetegen drukkoltak neki, ráadásul az itteniek azt sem tudják, hogy mi az a tenisz, a labdamenetek közben sziszegnek, ordibálnak és pfujolnak, nagy volt a zaj, ez is zavart” – öntötte ki a szívét az első olimpiáján részt vevő teniszezőnk.

Szávay a mérkőzést követően aztán már csak előre tekintett, bizakodóan áll a keddi páros, és az olimpián „túlmutató” US Open elé.

„Tény, hogy most jobban teljesítettem, mint az utóbbi időben, ez jó előjel lehet New Haven és a US Open előtt, de szomorú vagyok, hiszen az olimpia nagyon fontos számomra, és kár, hogy már az első körben búcsúztam. A párosra is nagyon készülök, fel vagyok pörögve, motivációs problémáim nem lesznek."

Bocskai József, a pekingi magyar teniszcsapat vezetője is elmondta véleményét: szerinte nem szabad, hogy letörje Ágit a kiesés, sőt erőt kell merítenie a mutatott játékból.

„Természetesen nem örülök a kiesésnek, annak viszont igen, hogy Ági remekül játszott. Ha a következő hónapokban is tartja ezt a színvonalat, akkor eredményes lehet” – mondta Bocskai

„Remélem, hogy ez a korai búcsú nem szegi a kedvét, hiszen ma is az volt az egyik legnagyobb pozitívum, hogy önbizalommal telve játszott" – tette hozzá a csapatvezető.

Szávaynak a veresége ellenére nem kell elkezdenie csomagolni, hiszen Arn Gréta oldalán még érdekelt a páros küzdelmekben, amelyeknek az első fordulóját kedden rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik