Riválisok

Kun ZoltánKun Zoltán
Vágólapra másolva!
2008.08.01. 00:29
Egy éve ezeken a hasábokon írtam Filkor Attiláról, aki a „nagy” Interben néhány hét alatt felkészülési meccset játszott az Arsenal, a Manchester United, a Juventus és a Milan ellen, és akinek a lábára már Dejan Sztankovics is keményen odacsúszott az edzéseken, hiszen – mint a magyar játékos mesélte – egyfajta riválist látott benne. Filkor Attila ma az olasz másodosztályban futballozik.

A csapat nevét nem tudtam, de a kolléga az imént a google segítségével megsúgta, hogy Sassuolo, köszönöm. Mindez Németh Krisztiánról jutott eszembe, aki szerda este egy edzőmeccsen huszonöt percet kapott a Liverpoolban. A „nagy ”Liverpoolban. Tizenkilenc évesen ez mindenképpen elismerésre méltó, más kérdés, hogy a huszonöt percnyi edzőmeccset szívesen elcserélnénk huszonöt másodperc bajnokira.

Mert huszonöt percet számtalan indokkal lehet kapni nyári felkészülési találkozón, és valamiért nem vagyok benne biztos, hogy például az Arsenal szombathelyi kezdőcsapatának mind a tizenegy tagja szerephez jut a következő Premier League-szezonban – mondjuk hatan többé-kevésbé játszanak, hárman megmaradnak a reserve-ben, két futballista meg nem kis vezetői nyomásra választhat a Hartlepool, a Brentford vagy Gillingham jobbnál jobb ajánlatai közül...

Szóval Liverpool helyett Hartlepool? Vagy Németh Krisztián helyzete más, mint Filkor Attiláé? Szívesen hinnénk, hogy más (persze Filkort sem írnánk végképp le, de az út sokkal hosszabb Sassuolóból Milánóba, mint fordítva...), és Németh két éven belül stabil csapattag lesz a Liverpoolban, azonban a tavalyi nyár óta már tisztában lehetünk vele: néhány, emlékbe kapott mezen kívül milyen keveset is jelent huszonöt vagy akár hatvanhárom perc egy edzőmeccsen. A magyar fiúnak jelen állás szerint Robbie Keane, Dirk Kuyt, Ryan Babel, Andrij Voronin, Fernando Torres és még négy-öt ifjonc a vetélytársa.

Németh Krisztián nem hülye gyerek, így pontosan tudja: attól, hogy Torres kétszer megrúgja a péntek esti tréningen, még nem valószínű, hogy az ősszel BL-meccsek várnak rá.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik