Bűnbakból hős lett

Vágólapra másolva!
2008.03.06. 01:19

Hogyan lehet egy vesszőfutás után néhány jó védéssel megdicsőülni? Ha más nem, Volkan Demirel elmúlt egy hete ezt jól példázza. A Fenerbahce kapusa a múlt hét végén eltiltását töltötte, mert előtte jócskán benne volt a Galatasaray elleni kupameccs balhéjában. Az isztambuli derbi négy kiállítással zárult, a Fenerbahce kapusa is piros lapot kapott: a végjátékban került főszerepbe, amikor a Galatasaray játékosa, Ümit Karan gólt lőtt, s ezzel kiejtette a Fenert. Volkan nem nézte jó szemmel Ümit ünnepét, utánament, és ágyékon rúgta a csatárt – 39-szeres válogatottként, több Fener– Galata rangadóval és három bajnoki címmel a háta mögött.

Kedd este Sevillában kilenc perccel a kezdés után aztán kettőből kettő állt a neve mellett a potya gólokat tekintve, később mégis neki köszönhette a Fenerbahce a továbbjutást, hiszen három tizenegyest hárított a büntetőpárbajban.

„Bíztam Volkanban – mondta a törökök edzője, a brazil Zico, aki hétfőn ünnepelte 55. születésnapját. – Hibázott a meccs elején, de a büntetőpárbajban klasszis teljesítményt nyújtott. Csapatom hatalmas tartásról adott tanúbizonyságot. Bátran játszottunk, még ebben a félelmetes légkörben sem vesztettük el a fejünket. Először ünnepeltem szeretteim nélkül a születésnapomat, de ezen az estén a Fenerbahce volt a családom. Nagyon örölünk a továbbjutásnak és a mutatott játéknak is.”

Manuel Jiménez, a Sevilla szakvezetője gyorsan rájött a kudarc okaira: „Kétgólos előnyben »ölnünk« kellett volna az időt. De csak támadtunk és támadtunk, eközben a törökök veszélyes szögleteket és szabadrúgásokat rúghattak. Elkerülhető két gólt kaptunk. A törökök ráéreztek a gyenge pontjainkra.”

Ez pedig azt jelenti, hogy a Sevilla 2005. március 17., a Parma elleni visszavágó után ismét elbukott egy kétmeccses párharcot a nemzetközi porondon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik