Nem Rivaldo szorította ki

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2008.02.20. 23:16
Címkék
Kemény feladat vár Tőzsér Dánielre és az AEK-re, 1–1-es döntetlen után a Getafe otthonában kell kiharcolnia a továbbjutást. A magyar válogatott középpályás az utóbbi időben rendre kimaradt a kezdőcsapatból, pedig korábban alapembernek számított: a spanyolok elleni „odavágó” volt az AEK első európai kupameccse a szezonban, amelyen nem játszott.

Szerda délután már Madridban értük utol Tőzsér Dánielt, aki a csendespihenő és az esti edzés között válaszolt a Nemzeti Sport kérdéseire a csütörtöki, mediterrán fővárosi „derbi” előtt: az UEFAkupában csapata, az athéni AEK a madridi Getafe otthonában próbálja meg a továbblépést. Nehéznek ígérkezik a nyolcaddöntő elérése, még úgy is, hogy az első meccset a hajrában az argentin Ismael Blanco góljával döntetlenre mentette a görög gárda (1–1).

Vágjunk a közepébe: a Getafe elleni, hazai pályán lejátszott első találkozó volt az első nemzetközi kupamérkőzés a szezonban, amelyen nem kapott szerepet, és mostanság a görög bajnokik jegyzőkönyvében sem tűnik fel a neve. Mi történt?

Nem tudom, őszintén mondom, nem tudom. Nem gondolom azt, hogy formahanyatlás lenne a mellőzés oka, hiszen úgy érzem, sokkal jobban teljesítek, mint az előző szezonban, és hasonló visszajelzéseket is kapok. Mégsem játszom. Korábban is használtuk a rotációs rendszert, remekül működött, most azonban rendre kimaradok a csapatból. Nagyon nem szeretem ezt a helyzetet, utálok a kispadon ülni. Persze sokat nem morfondírozok ezen, teszem a dolgom az edzéseken, és remélem, mihamarabb véget ér ez a borzalmas időszak.

Gondolom, beszélgetett már az edzőjével az okokról.

Hogyne, de nem mondott semmit a miértről, úgyhogy csak azt tudom mondani, amit az elején: nem tudom, miért nem játszom. Egyáltalán nem érzem fairnek a szakmai stáb viselkedését, hiszen miközben azt mondják, hogy elégedettek velem, nem tesznek be a kezdőcsapatba.

Február tizenkettedikén az AEK megvált a spanyol vezetőedzőtől, Lorenzo Serra Ferrertől, és hazai szakembert, a korábbi másodedzőt, Nikosz Kosztenoglut ültette a kispadra. Növeli ez az ön lehetőségeit?

Egyelőre nem érzem, hogy javultak volna a kilátásaim.

És mi a helyzet a szurkolókkal, kedvelik Tőzsér Dánielt Athénban?

Az Olympiakosz- és a Panathinaikosz-fanatikusok nem feltétlenül, de az AEK drukkereitől csak pozitív viszszajelzéseket kaptam. Többször is hallottam, hogy a csapatba követeltek, és a rádiós sportműsorokban sem egyszer fordult elő, hogy az első, a klubbal kapcsolatos kérdés az volt, hogy én miért nem játszom.

Mi várható a Getafe elleni visszavágón? Most futballozhat?

Lehet, de csak csereként. A taktikát pontosan nem beszéltük meg, de az már biztos, hogy a kispadon kezdek.

Több ismerősömtől hallottam, hogy Tőzsér Dánielt Rivaldo szorította ki a kezdőcsapatból…

Dehogy, ne vicceljen, nem is azonos poszton játszunk. Egyébként úgy érzem, remekül tudunk együtt futballozni, és több győzelemből is közösen vettük ki a részünket.

Mostanában viszont a sikerek is elmaradtak.

Így van, a legutóbbi két bajnokinkat elveszítettük, és a Getafe ellen is csak iksz jött össze. A bajnoki tabellán ezzel az elsőről a harmadik helyre csúsztunk vissza. Látja, éppen ezért nem értem, hogy miért nem játszom. Mert ha jönnének a sikerek nélkülem, egy szót sem szólnék, hiszen győztes csapaton ne változtass, de így, hogy nem jönnek… Nem értem.

Beszéljünk a Getaféról. A spanyol együttes az UEFA-kupa csoportkörében találkozott a belga Anderlechttel, a meccsen, amelyet a spanyolok kettő egyre megnyertek, Juhász Roland végig a pályán volt. Kért tanácsot válogatottbeli csapattárstól?

Nem, nem beszélgettünk erről.

És ha már a válogatott: a Szlovákia elleni ciprusi mérkőzésen is csak csere volt, pedig az ősszel több válogatott meccsen kezdőként kapott lehetőséget.

Ez a szövetségi kapitány döntése volt.

Lehet, hogy az athéni mellőzés válogatottbeli szereplésére is kihat?

Ezt Várhidi Pétertől kellene megkérdeznie. Egyébként nem hiszem, hogy ez sokat számítana, Vass Ádám is akkor vált alapemberré a csapatban, amikor a klubjában még nem nagyon játszott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik