Krkic nem játszhatott

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2008.02.08. 23:17
Címkék
Spanyolország hazai pályán, a Málagában rendezett barátságos mérkőzésen 1–0-ra megverte Franciaországot. A keretbe először behívott Bojan Krkic gyomorrontása miatt még a kispadra sem tudott leülni, így tovább kell várnia első mérkőzésére a spanyol felnőttválogatottban. De még négy hónapja van, hogy ő legyen a nemzeti együttes történetének legfiatalabb játékosa.

Mind a spanyol, mind a francia válogatott első mérkőzését játszotta az idén, és a szerda késő esti párharcból a házigazda került ki győztesen a Villarrealban futballozó Joan Capdevila hajrában lőtt góljával. Az egy gól ellenére remek mérkőzést produkált a két Európa-bajnoki résztvevő, a vesztes francia együttes sem játszott alárendelt szerepet. Ezt mutatja a labdabirtoklási arány (54–46%) és a kapura tartó lövések száma is (3–2), valamint az a tény, hogy a mérkőzés egyik legjobbja Iker Casillas volt, a Real Madrid kapusa az utolsó percben nagyszerűen hárította a kontratámadás után egyedül kilépő Thierry Henry lövését.

A Spanyolországban nem túl népszerű és folyamatosan kritizált Luis Aragonés érthetően boldog volt a lefújás után, de kizárólag a mérkőzésről nyilatkozott, a keretből immár másfél éve következetesen kihagyott Raúl ügyében feltett kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni.

„Remekül felkészített, erős csapat volt az ellenfelünk, amely nagyszerűen zárt hátul – mondta a spanyol kapitány. – Kiegyenlített meccs volt, egyik együttes sem hagyott túl nagy teret a másiknak. A franciák idejében viszszazártak, a középpályán megszerzett labdákból nem tudtuk végigvinni a kontráinkat. Természetesen örülök a győzelemnek, de a lényeg, hogy hasznos volt a mérkőzés a válogatott fejlődése szempontjából, amire a következő két hónapban még nagy szükség lesz.”

A spanyolok tehát örülhettek, két játékosuknak azonban nem volt felhőtlen a boldogsága. Fernando Torres Lilian Thuram kemény belépője után már a 24. percben cserét kért, és biztos, hogy a liverpooli csatár térdizomhúzódása miatt ki is hagyja a vasárnapi, Chelsea elleni angol bajnoki rangadót.

Még rosszabbul járt a mérkőzésre benevezett, de a kezdőcsapatba nem jelölt Bojan Krkic: a 17 éves barcelonai támadó gyomorrontása miatt a kispadra sem tudott leülni, így tovább kell várnia első mérkőzésére a spanyol felnőttválogatottban. Aggódnia azonban két dolog miatt sem kell az 1990. augusztus 28án született futballistának. Egy: még majdnem négy hónapja van, hogy minden idők legfiatalabb spanyol játékosaként mutatkozzon be a nemzeti csapatban (Ángel Zubieta 1936-ban 17 évesen és 9 hónaposan debütált). Kettő: a világbajnoki ezüstérmes helyett a világbajnok ellen ünnepelheti első meccsét – a spanyol válogatott ugyanis legközelebb március 26-án Olaszországgal játszik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik