Luis Aragones gárdája elhozta a három pontot Aarhusból

Vágólapra másolva!
2007.10.13. 21:58
Idegenben nyert a spanyol labdarúgó-válogatott Eb-selejtezőn. Luis Aragones tanítványai Dániát verték Aarhusban. A hosszú idő után visszatérő Raúl Tamudo volt a mérkőzés hőse, gólt szerzett és gólpasszt adott.
Raúl Tamudo (középen) bizonyított
Reuters
Raúl Tamudo (középen) bizonyított
Raúl Tamudo (középen) bizonyított
Reuters
Raúl Tamudo (középen) bizonyított

Nehéz meccs várt a spanyol válogatottra, ugyanis Aarhusban kellett összecsapniuk a dán válogatottal.

Luis Aragones együttese kezdett jobban, és már a 14. percben gólnak örülhettek a vendégek: Iniesta beadását Raúl Tamudo fejelte a hálóba. A támadó hosszú idő után került vissza a válogatottba, ráadásul őt csak utólag hívta be a kapitány David Villa sérülése miatt.

Gyorsan válaszolhatott volna a dán csapat, mivel Tomasson Marchenán megpattanó lövése majdnem beakadt Casillas hálójába. Egy tizenegyest is számon kérhettek a játékvezetőn, aki nem vette észre Fabregas kezezését.

A félidő lefújása előtt egy szép góllal sikerült növelnie az előnyt a spanyol együttesnek, Tamudo labdája után Sergio Ramos lőtt a hálóba.

Szünet után is fölényben maradt a vendégcsapat, Xavi labdáját csak a kapufa mentette, majd Tamudo helyzeténél Sörensennek kellett közbeavatkoznia.

Egy óra játék után valamennyire magukra találtak a dánok, de nem tudták értékesíteni lehetőségeiket, Casillas a helyén volt. Amikor már ő sem tehetett semmit, akkor a kapufa mentett, Bendtner találta el.

Az utolsó percekre felpörögtek az események, Jon Dahl Tomasson szépített a 88. percben, igaz, nem volt nehéz dolga két méterről a hálóba találnia. Ám mielőtt a dánok reménykedhettek volna, Riera bebiztosította a spanyol győzelmet.

EB-SELEJTEZŐK

F-CSOPORT
Dánia - Spanyolország 1-3 (Tomasson 88. ill. Tamudo 14., Sergio Ramos 40., Riera 89.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik