Alex McLeish szövetségi kapitány nagyon büszke bátor csapatára

Vágólapra másolva!
2007.09.13. 11:14
Alex McLeish szövetségi kapitány szerint a bátorságnak és az ezzel párosuló elszántságnak köszönheti a skót labdarúgó-válogatott, hogy szerdán este idegenben is legyőzte 1-0-ra a világbajnoki ezüstérmes francia gárdát az Európa-bajnoki selejtező B csoportjában. A korábbi kiváló futballista nem is titkolja, rendkívül büszke a játékosaira.
Boldog skót játékosok
Reuters
Boldog skót játékosok
Boldog skót játékosok
Reuters
Boldog skót játékosok

A Stade De France-ban rendezett rangadót James McFadden gólja döntötte el, ezzel a szigetországi csapat a csoport élére ugrott, pedig a riválisok között találhatjuk a franciák mellett a világbajnok olaszokat is, akik Kijevben arattak 2-1-es diadalt.

„Büszke vagyok játékosaimra. Nagyszerű dolog, hogy kifizetődött számukra az elvégzett kemény munka” – mondta McLeish.

A skótok egyébként egy ritkán látható találattal sokkolták a franciákat: a 64. percben a kapus Craig Gordon kirúgása után McFadden 25 méterről talált a kapuba.



„Játékosaim elszántságból és lelkesedésből is példát mutattak. Mostantól az a mérkőzés lesz az egyik legszebb futballélményem” – lelkendezett a szakvezető.

Alex McLeish azt is elmondta, a skót futballisták tudták, pokolian nehéz dolguk lesz, ha ki akarják csikarni a győzelmet.

„Játékosaim nagyon magabiztosak voltak, pedig tudták, különleges teljesítményt kell nyújtaniuk. Boldog vagyok, hogy kiálltuk a próbát a nagyon jó francia csapat ellen. Okot adtunk arra, hogy ünnepelhessenek a skót szurkolók. Boldoggá tettük az egész nemzetet. Ez a gól egyike lesz a skót futball legnagyszerűbb és legfontosabb találatainak” – jegyezte meg a szakember.

A kótok egy ponttal előzik meg az olaszokat, három találkozó vár még rájuk a selejtezőben. A hátralévő feladatok sem ígérkeznek könnyűnek, lévén az ukránok, az olaszok és a grúzok ellen kell begyűjteni az Európa-bajnoki részvételhez szükséges pontokat.

„Továbbra is hatalmas a kihívás a skót csapat előtt, nem hiszem, hogy a franciák kiestek volna a versengésből. Rendkívül kemény munka vár még ránk, még nem jutottunk tovább. Három fontos és nehéz mérkőzést kell még játszanunk” – adott iránymutatást a következő hetekre a skót szövetségi kapitány.

Kollégája, Raymond Domenech úgy érzi, szerdán jobban futballoztak a franciák, mint annak idején Skóciában.

„Jobban játszottunk a mezőnyben, mi irányítottunk, de egy kis szikra hiányzott a sikerhez. Nagyon szomorúak vagyunk, egyáltalán nem biztonságos a helyzetünk. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, így nem is hibáztathatjuk a játékosokat. Előfordul, hogy bármilyen keményen dolgozol, az nem vezet eredményre” – értékelt a hazaiak szakvezetője.

B CSOPORT

A csoport állása
1. Skócia 9 7 - 2 17-7 +10 21
2. Olaszország 9 6 2 1 15-7 +8 20
3. Franciaország 9 6 1 2 15-3 +12 19
4. Ukrajna 8 4 1 3 10-9 +1 13
5. Litvánia 9 3 1 5 7-11 -4 10
6. Grúzia 9 2 1 6 14-15 -1 7
7. Feröer-szigetek 9 - - 9 3-29 -26 0

A SKÓCIA-FRANCIAORSZÁG (1-0, 2006. OKTÓBER 7.) EB-SELEJTEZŐ GÓLJA


JAMES MCFADDEN GÓLJA: FRANCIAORSZÁG-SKÓCIA 0-1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik