Fordult a kocka

Vágólapra másolva!
2007.06.01. 20:16
021. Dánia-Svédország
H: 2.05. D: 2.80. V: 2.50.

Dánia egy kicsit lemaradt három (!) vetélytársától is, de kevesebbet játszott, Spanyolországban meg „ki szabad kapni”. A márciusi madridi 1–2 előtt (az Angliában ismerősen mozgó ausztrálok ellen) és után (Németországban) is sikerrel jelezte: nincs válság. Visszatérve a selejtezőkre: Izlandon és Liechtensteinben három pontot kasszírozott, csak az északírek elleni 0–0-ért ostorozhatná magát – de felesleges, látva a rivális egyéb eredményeit. Tavalyi adatai amúgy imponálóak: 8–3–1, otthon a lengyelek és a portugálok sima elintézésével (s a Paraguay elleni iksszel). Svédország négy tengerentúli főpróbával (egyetlen döntetlen a termés…) akarta magát lendületbe hozni, de Észak-Írországban (1–2) az első hely elvesztése lett a vége. Igaz, tavalyi (5–6–4) tétmeccseit mind megnyerte, így Lettországban és Izlandon is (bár a spanyolok stockholmi elintézése nagyobbat szólt). A vb-n (nyolcaddöntő) sem vallott szégyent, ám idegenbeli egyenlegét (2–1–3) kissé elcsúfította a németektől elszenvedett két kudarc, valamint korábbról az írországi 0–3.

097. Belgium-Portugália
H: 3.05. D: 2.85. V: 1.75.

Belgiumot manapság furcsa lenne favoritként kezelni, ami nem is csoda: negatív egyenlegével máris csúnyán leszakadt. Nemrégiben éppen Lisszabonban kapott kijózanító pofont, de a másik 2007-es szereplése (hazai 0–2 a csehekkel) is gyengeségét mutatja. Az előző öt meccsén négyszer is veszített, kizárólag az azerieket intézte el – ez volt az egyetlen otthoni diadala tavaly (4–3–2), hiszen Lengyelországtól vereséget szenvedett, és Kazahsztánnal (!) is csak remizni volt képes (a törökök elleni 3–3 a felkészülést szolgálta). Úgy véljük, tisztességes helytállása azért nem elérhetetlen vágy, mert sztárcsapat látogatója kimozdulva sebezhető. Portugália – amely nemigen szokott nyerni a „vörös ördögöknél” – márciusban, a szerbiai rangadóján is megrekedt 1–1-en, más kérdés, hogy előtte Londonban elpáholta Brazíliát (!), majd e meccs odavágóján is villogott. Múlt évben (9–2–4) a négy túráján egyedül Finnországban jutott neki valami (1–1), a vb bronzmérkőzésén a házigazda németekkel játszva, majd barátságosa alapon Dániában, végül lengyelországi selejtezőjén megadta magát. Az érem másik oldala persze, hogy a világbajnokságon négyszer is győzött…

120. Almeria-Málaga
H: 1.65. D: 2.70. V: 3.70.

Ebben a párosításban általában a Málaga volt az erősebb, most azonban fordult a kocka, mert a hazaiak feljutottak az élvonalba, oda ahol a vendégek gyakori vendégek, ám most a másodosztályú tagságuk meghosszabbítása a cél. Éppen ezért a vendégek pontszerzése, esetleges győzelme sem lenne akkora meglepetés, hiszen a házigazdák a feljutásukat ünneplik.

189. Franciaország-Ukrajna
H: 1.45. D: 3.10. V: 4.20.

Erős idegzetűeknek ajánlunk megfontolásra egy esetleges meglepetést. Nem kétséges, hogy a franciák az Eb-selejtező esélyesei. Csakhogy… Meglehetősen tartalékos csapattal lépnek pályára, amit ellensúlyozhat a túl oldalon Sevcsenko hiánya. Ám az ukránok vélhetően roppant elégedettek lennének Párizsban egy ponttal, az viszont nagyon kellene nekik az egyik fő vetélytárs otthonából. A legjobb csatár nélkül lehet egy pontot szerezni, a legjobb támadó nélkül (Henry) nehezebb a győzelmet kivívni.

194. Cesena-Verona
H: 4.60. D: 3.40. V: 1.35.

Két hónappal korábban éppen fordított lett volna az oddsok sorrendje, hiszen a Cesena sokkal jobban teljesített, mint vendége. Most azonban a hazaiaknak nem lehet különösebb célja, a Veronának annál inkább: a bentmaradás kivívása. A városra nézve roppant lehangoló lenne, ha mindkét csapata kiesne, ugyanis a Chievo már búcsúzott az élvonaltól. A Verona idegenben nem bátortalan, ötször nyert, ugyanennyiszer remizett, tehát a veszélyhelyzet ellenére is tudja miként kell vendégként eredményesen játszania.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik