Putics Barna még tárgyal a szlovén bajnokság ezüstérmesével

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.08.04. 22:56
Hazatért Koperből kedden este a veszprémi Putics Barna, ám nem üres tarisznyával: a szlovén bajnoki ezüstérmes csapat (a KEK első fordulójában az FTC ellenfele), amelynél két napot töltött, tárgyalási alapnak tekinthető szerződési ajánlatot tett elé.
Putics Koperbe igazolhat
Putics Koperbe igazolhat
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Putics Koperbe igazolhat
Putics Koperbe igazolhat
Putics Koperbe igazolhat
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Putics Koperbe igazolhat
Lassan pont kerül Putics Barna (MKB Veszprém) igazolási kálváriájának végére. A nevelőegyesületében eladólistára tett 24 éves válogatott balátlövő hétfőn és kedden a szlovén bajnoki ezüstérmes Cimos Kopernél vendégeskedett. Az előző évadban az Essenben és a Barcelonában is megforduló s bizonyító játékos az elutazása előtt azt mondta: biztos, hogy még nem új szerződése aláírására utazik Koperbe, hanem csupán ismerkedik a várossal és a klubbal, amely szeretné igazolni.

Az utazás időpontjának megválasztása érdekes volt, ugyanis a nyári szabadságolás után hétfőn tartotta első edzését a Koper.

„Nem voltam jelen, de tudom, hogy a klub igazgatója, Ales Korsic üdvözölte a csapatot és elmondta, mit vár a játékosoktól – mondta Nemzeti Sportnak a kedd este hazatérő Putics. – Hosszabban beszélgettem viszont a Koper menedzserével és edzőjével, aztán a feleségemmel együtt körülnéztem a csodálatos, régi kikötővárosban és a csapat egyik tréningjére is bekukkantottunk. Igaz, csak tíz percre, de találkoztam két régi ismerősömmel, Matjaz Brumennel és David Spilerrel, akit a nyáron Celjéből szerződtetett a Koper.”

„Ezután a szlovén vezetők megtették szerződési ajánlatukat. Nem titok, ez alap lehet a további egyeztetésekhez és a megállapodáshoz. Nekem szimpatikus volt mind a város, mind a klub. A következő napokban még tárgyalunk a feltételekről, de szeretném, ha egy héten belül eldőlne, hogy a KEK-induló szlovén együttesnél folytatom-e pályafutásomat” – tette hozzá.

Hogy a Koper kivásárolja vagy kölcsönveszi Puticsot? Ez még kérdés, de a játékos már korábban elmondta, szeretné, ha leendő egyesülete, jelen esetben a szlovén klub igazolt kézilabdázója lehetne (néhány napja még a Gummersbach is a kérői közé tartozott, ám a németekkel, akik a Veszprémből Zsarko Markovicsot három évre igazolták, megszakadtak a tárgyalások).

A koperiek szakmai vezetője Matjaz Tominec mester, akivel bajnoki második helyet szereztek, s indulnak a KEK-ben. A tréner a gárda első gyakorlásán ismertette az edzés- és versenyprogramot a szeptember 12-i bajnoki rajtig. Puticsnak nincs sok gondolkodási ideje, mert a koperiek, akik a szegedi Laluska Balázs kivásárlására is tettek ajánlatot, azt szeretnék, ha mielőbb bekapcsolódna a keret munkájába.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik