Nem volt esélye Hagen Stamm csapatának a Kemény-legények ellen

Vágólapra másolva!
2007.03.28. 10:59
A papírformának megfelelően a magyar válogatott könyedén jutott be az elődöntőbe a 12. FINA-világbajnokság férfi vízilabdatrnáján, miután 13-6-ra legyőzte a német csapatot. Kemény Dénes együttesében ezúttal Varga Dániel volt a leggólerősebb játékos, a Vasas klasszisa négy gólt szerzett. Kiss Gergely, Biros Péter és Madaras Norbert két-két alkalommal volt eredményes. A magyarok sorozatban a harmadik világbajnokságon játszhatnak elődöntőt, és ha a spanyolokat is legyőzik, megszakítás nélkül harmadszor jutnak be a fináléba is.
Varga Dánielnek (balra) ez volt eddig a legjobb meccse ezen a világbajnokságon
Varga Dánielnek (balra) ez volt eddig a legjobb meccse ezen a világbajnokságon
Varga Dánielnek (balra) ez volt eddig a legjobb meccse ezen a világbajnokságon
Varga Dánielnek (balra) ez volt eddig a legjobb meccse ezen a világbajnokságon

12. FINA-VILÁGBAJNOKSÁG (MELBOURNE), FÉRFI VÍZILABDA

MAGYARORSZÁG NÉMETORSZÁG
1 Szécsi (k) 1 Tchigir (k)
2 Varga Dániel 2 Naroska
3 Madaras 3 Schlotterbeck
4 Varga Dénes 4 Savic
5 Kásás 5 Dierolf
6 Szívós 6 Politze
7 Kiss G. 7 Nossek
8 Benedek 8 Schertwitis
9 Fodor 9 Kreuzmann
10 Biros 10 Kieloch
11 Kis G. 11 Oeler
12 Molnár 12 MacKeben
13 Nagy V. (k) 13 Zellmer (k)
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Kemény Dénes Hagen Stamm
Gólszerzők: Varga Dániel 4, Kiss G. 2, Madaras 2, Biros 2, Kásás, Kis Gábor, Molnár ill. Nossek 3, Politze 2, Naroska
Gólok emberelőnyből: 2/5, ill. 3/8
Gólok ötméteresből: 0/1, ill. -

Szavazás

Hányadik helyen végez a magyar férfi vízilabda-válogatott a 2007-es vb-n?

Írja be az itt látható számot!
Német labdaelhozatallal, illetve góllal indult a találkozó. Még mielőtt olyan nagyon megijedhettünk volna, Kiss Gergő egyenlített. Jó védekezésünknek köszönhetően a vezetést is átvettük, ellenfelünk támadásban sokszor a tanácstalanság, sokszor az idő szorításában kísérletezett gyenge lövéssel.

Az első negyed végére kétgólos előnybe kerültünk, Varga Dániel volt különösen elemében, aki két gólt is szerzett.

A két kapusról szólt a második negyed. Igaz, amíg Szécsinek inkább rutindolga akadt, addig Tchigernek bizony többször is kapaszkodnia kellett. A mérkőzésen a vb-hagyományok szellemében rendkívül sok volt a kontrafault.

Hogy ez a játékrész se menjen azért le gól nélkül, arról szerencsére magyar játékos, név szerint Biros gondoskodott, aki látványos mozdulattal lőtte a német hálóba Benedek passzát.

Varga Dániel remek egyéni, váratlan megmozdulás végén szerezte a harmadik negyed első találatát, majd egy perccel később Kásás növelte előnyünket, immár öt gólra.

Már biztos magyar előny tudatában kiegyenlített játékozott hozott a folytatást, változatlanul sok kontrával. Előnyeinket azonban nem használtuk ki a kellő és talán várt hatékonysággal, Kásás még a mérkőzés egyetlen büntetőjét is kihagyta. Illetve Tchigir védte a lövését.

A zárórészben a fáradni látszó németek ellen újabb gólokat szereztünk, gyors lefordulásainkat kell kiemelni elsősorban. A mérkőzést Madaras gólja zárta, végül héttel vertük a németeket és várhatjuk a spanyolok elleni elődöntőt.

Spanyolországot hiba lenne leírni, többször törtek már borsot az orrunk alá, szerencsére nem a közel-, inkább a távolabbi múltban. Fél szemünkkel így a másik ágon futó szerb-horvát párviadalra is összpontosítsunk azért majd egy keveset.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik