Palikék, Kisék és Szobiék túl a formaságokon

Vágólapra másolva!
2007.01.04. 20:26
A 2007-es Dakar versenyzői már közel két hónapja tudták, melyik napon kell eleget tenniük a verseny formai követelményeinek: csütörtökön a Palik László, Kis Sándor és Szobi Balázs nevével fémjelzett három magyar egység ért végére az adminisztrációnak és a technikai gépátvételnek.
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT!
Reuters
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT!
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT!
Reuters
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT!

A három magyar csapat mellett a meghatározók közül ma a Mitsubishi és a Volkswagen esett át a műszaki ellenőrzésen. A többi magyar csapat pénteken futja meg ugyanezeket a kötelező tiszteletköröket.

A járműveket szakemberek műszakilag tüzetesen átvizsgálják, hogy legalább a rajtnál minden rendben legyen, majd azokat a alkatrészeket leplombálják, amelyeket nem lehet cserélni a verseny során.

Az autókat ellátják a verseny szponzorainak matricáival, amelyet kötelező jelleggel el kell helyezni minden résztvevőnek a saját járművén, majd kiosztásra kerülnek a rajtszámok is.

A technikai részeknél maradva be kell mutatni a műholdas navigációs berendezéseket, valamint a mobiltelefonokat is, amelyek az út során elengedhetetlenül szükséges, kötelezően előírt alapfelszerelések közé tartoznak.

A tájékozódás és a kapcsolattartás ma már ezek nélkül a felszerelések nélkül elképzelhetetlen. Amennyiben ezek hiányoznak, a szervezőktől még a helyszínen is bérelhetők.

A versenyzők azonban nem ússzák meg ennyivel, nekik is eleget kell tenniük az orvosi vizsgálatnak, de a pecséteken kívül ki kell tölteniük még azt az űrlapot, amelyen vércsoportjuk mellett azt is feltüntetik: baleset esetén melyik kórházba kérik a szállítást.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik