Sérülések hálójában

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2014.04.10. 23:04
Kevés dolog nehezíti meg egy futballista életét annyira, mint a sérülés, főként, ha a balszerencse sorozatban jön. Az utóbbi napokban három...

Kevés dolog nehezíti meg egy futballista életét annyira, mint a sérülés, főként, ha a balszerencse sorozatban jön. Az utóbbi napokban három magyar válogatott futballistát is közelről érintett a téma, és közülük mindössze az egyik örülhetett.

Kezdjük Gera Zoltánnal, aki alig tért vissza a pályára a West Bromwich színeiben, a Norwich ellen múlt héten kerek hat perc alatt lesérült és az újabb négy hetes kényszerpihenő miatt az is könnyen elképzelhető, hogy a szezon véget ért számára. Sőt, egyes hírek szerint ez a csapatnál is hamarosan bekövetkezik, mivel a középpályás nyáron lejáró szerződését nem valószínű, hogy meghosszabbítják. Mivel a 35. életévét hamarosan betöltő Gera mindezek ellenére is az egyik legjobb magyar támadó középpályásnak számít, egészen biztos, hogy lesznek ajánlatai akár alacsonyabb osztályból, akár itthonról. Ez utóbbi esetben a Ferencváros és a Pécs esélyei lehetnek a legnagyobbak. Mivel a zöldek arénája hamarosan megújul és anyagilag is sokkal jobb helyzetben vannak, egyáltalán nem tűnik elképzelhetetlennek az Üllői úti visszatérés.

Hasonló időtartamra sérült le a Greuther Fürth védője, Korcsmár Zsolt. Az ő helyzete azért különösen fájdalmas, mert csapata éppen a Bundesliga feljutásért harcol és egy-egy jó teljesítmény az ilyen fontos mérkőzéseken könnyen reflektorfénybe helyezhette volna őt az erősebb csapatok számára. A lelátón pihenve azonban erre nem nagyon kerülhet sor. Jó hír ezzel szemben, hogy a május végi, június eleji válogatott mérkőzésekre már felépülhet, és ha Pintér Attila is számít rá, akkor bevethető lesz.

Sérülés befolyásolhatja Szalai Ádám pályafutását is. Esetében ez azonban pozitív lehet, hiszen vetélytársa, a holland Klaas-Jan Huntelaar kényszerülhet pihenőre, ami Ádám előtt egyenes utat nyithat a Schalke kezdőcsapat felé. Szüksége is lenne a játékra, mert a tavaszi padmelegítés és a 67 perc játékidő (a szerzett egy gól ellenére) nem tűnik jó ajánlólevélnek, ha nyáron kenyértörésre kerülne sor. Márpedig a magyar válogatott legmagasabban jegyzet csatárának mindenképp folyamatos játéklehetőségre van szüksége, amennyiben segítségére akar lenni az Európa-bajnokság selejtezőin a nemzeti válogatottnak. Igaz ehhez előbb Pintér Attilának is lesz egy-két szava...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik