Külső körülmények

Vágólapra másolva!
2014.05.04. 22:05
Címkék
"Jól játszottunk, de ezek az emberek nem hagyták, hogy nyerjünk. Ez nem véletlenül történt: mindenki tudja, hogy kinek a legjobb ez az eredmény....

"Jól játszottunk, de ezek az emberek nem hagyták, hogy nyerjünk. Ez nem véletlenül történt: mindenki tudja, hogy kinek a legjobb ez az eredmény. Többet nem akarok erről mondani, de annyira látványos volt, a nem megadott szabályos gólnál például. Akkor inkább mondják meg, hogy hányadikok leszünk, és akkor nem izgulunk" - nyilatkozta Tomiszlav Szivics, miután a Diósgyőr hazai pályán 1-1-re végzett a Haladás ellen, és ezzel kiszállni látszik a bronzéremért folytatott csatából."Jól játszottunk, de ezek az emberek nem hagyták, hogy nyerjünk. Ez nem véletlenül történt: mindenki tudja, hogy kinek a legjobb ez az eredmény. Többet nem akarok erről mondani, de annyira látványos volt, a nem megadott szabályos gólnál például. Akkor inkább mondják meg, hogy hányadikok leszünk, és akkor nem izgulunk" - nyilatkozta Tomiszlav Szivics, miután a Diósgyőr hazai pályán 1-1-re végzett a Haladás ellen, és ezzel kiszállni látszik a bronzéremért folytatott csatából.

Természetesen érthető, ha Szivics mester mindezt nehezen viseli, de mondataival kissé túllőtt a célon. A futball ugyanis ilyen, ez benne van. Egyszer egyik csapatnak jön ki a lépés, egyszer a másiknak, egyszer ide tévednek a bírók, egyszer oda. Még akkor is, ha videóról visszanézve sem lehet egyértelműen megmondani, hogy a második gól előtt történt-e szabálytalanság, és ha igen, miért engedte tovább a játékvezető az akciót, miért nem fújt bele azonnal.

De függetlenítsük magunkat a történtektől. Azt biztosan nem tiltotta meg Erdős József, hogy a Diósgyőr a második félidőben rúgjon egy hármast a Halinak. Ahogyan múlt héten, a Pakstól sem a bírók miatt kapott ki 4-0-ra a csapat, a Puskás Akadémia sem csalással hozta el a három pontot Miskolcról... és még lehetne folytatni a sort az összes többi pontvesztés felsorolásával. A DVTK ugyanis nem most vesztette el a dobogóra kerülés esélyét, hanem a bajnokság 27 fordulója alatt folyamatosan.

A bírókra kenni mindent tehát felesleges. Legalább annyira, mint José Gomes korábbi kirohanásai, Pintér Attila panaszkodása az ellenfél összeszokottságára vagy az általánosan használt fellocsolt vagy rossz minőségű pálya, nehéz levegő és egyéb kifogások. Mert lehet mondani bármit, a külső körülmények mögött általában belső problémák állnak. Amennyiben mégsem, akkor is előfordulhat, hogy az ellenfél jobb napot fog ki vagy egyszerűen szerencsésebb. Ezt elismerni sokkal elegánsabb, mint másban keresni a hibát. Főként, ha az edző mögött egy egész szezon áll és szeretne esetleg még azoknál a csapatoknál dolgozni, amelyekre a visszaéléssel kapcsolatban célzott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik