DVTK: 3 játékos, köztük 2 légiós jövője is kérdéses

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.02. 12:14
Diósgyőrben zajlik a munka, a szakmai igazgatóvá avanzsáló Bódog Tamás folyamatosan alakítgatja az együttes keretét, csapatépítő munkája kulcsszavát a fiatalítás jelenti.

Nézzük először a távozókat! A klub jó kapcsolatot ápol és együttműködési szerződést kötött a Kazincbarcikai SC vezetőségével, ennek jegyében nemcsak edzőt (Vitelki Zoltánt), hanem játékosokat is adott a kék-sárgáknak. A hét eleje óta Kazincbarcikán készül Boros Gábor (19 éves), Lőrincz Patrik (19) és Mahalek Marcell (22), ők az NB II újoncát erősíthetik.

Távozott Diósgyőrből Patrick Mevoungou (31), a védekező középpályás Felcsúton folytatja pályafutását. Lejárt Novothny Soma (23) kölcsönszerződése is, a csatár az Újpest lila-fehér szerelését ölti magára. Információink szerint bizonytalanná vált a grúz Murtaz Dausvili (28), valamint a lett válogatott Vitalijs Jagodinskis (25) jövője, miként Nemes Miláné (20) is.

Az érkezők között van Forgács Dávid (22) és Óvári Zsolt (20), valamint a kölcsönszerződést „igazira” cserélő Makrai Gábor (21). A klub szerződést ajánlott Tucsa Róbertnek (19), amit a 195 centiméter magas belső védő el is fogadott. A tavaszi idényben mutatkozott be az első osztályban.

„Nagy álmom teljesült, hogy megkaptam életem első profi szerződését – mondta a fiatal labdarúgó. – Minden erőmmel azon leszek, hogy igazoljam, méltó vagyok a bizalomra. Sokat köszönhetek Bódog Tamásnak, aki fantáziát látott bennem. Az a célom, hogy minél több mérkőzésen viseljem a diósgyőri mezt.”

Pénteken a 22 esztendős Tóth Barnabás is aláírta diósgyőri szerződését. A védekező középpályás Vácról érkezett a piros-fehérekhez, de készül a civil életre is, képezi magát, sportszervezői tanulmányokat folytat, már csak néhány vizsgája van hátra és végez a Testnevelési Egyetemen.

„Egy hónappal korábban értesültem arról, hogy érdeklődik irántam a DVTK – mondta a játékos. – Természetesen ilyen ajánlatra nem mondhattam nemet, hiszen karrierem szempontjából jobb helyre aligha kerülhettem volna. A döntésemet megkönnyítette, hogy remek a közösség, sokra hivatott a szakmai stáb, épül az új stadion, nem lehet panasz az infrastruktúrára, a közönség pedig egyszerűen félelmetes! Meggyőződésem, hogy a csapat sokkal többre képes, mint amit legutóbb produkált, és örülök annak, hogy ennek igazolásában én is segíthetek!”

Ami a szombati felkészülési találkozón történteket illeti: jó választásnak bizonyult a szlovák élvonalbeli 1. FC Tatran Presov elleni játék, ugyanis kemény, harcos, agresszív alakulat volt az ellenfél. A zárt kapuk ellenére a kerítésen kívülről háromszáznál is többen figyelték az eseményeket, de az első negyvenöt percben túl sok szívderítőt nem láthattak. A szünet után Bacsa Patrik közelről azonnal vezetést szerzett, de Streno gyorsan egyenlített. Aztán beindult a DVTK, négy perc alatt három gólt is szerzett (Lipták Zoltán fejelte, Makrai Gábor és Oláh Bálint pedig lőtte), és a szurkolók máris ünnepelhették a győzteseket.

Legközelebb kedden 17 órától a szlovák másodosztály hetedik helyén végző kassai Lokomotiva ellen játszik a DVTK felkészülési mérkőzést.

EMLÉKEZTETŐ
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DIÓSGYŐRI VTK–1. FC TATRAN PRESOV (szlovákiai) 4–2 (0–0)
Diósgyőr, edzőpálya, zárt kapuk mögött
Vezette:
Nagy R.
DVTK, 1. félidő:
Rados – Eperjesi, Karan, Tamás M., Forgács – Vela, Busai, Lipták, Fülöp – Ugrai, Szarka. 2. félidő: Bukrán – Nagy T., Tucsa, Lipták, Forgács – Ternován, Nono, Kitl, Oláh B. – Makrai, Bacsa
Gólszerző: Bacsa, Lipták, Makrai, Oláh B., ill. Streno, Královic


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:
Forgács Dávid (Ancona – Olaszország), Makrai Gábor (Puskás Akadémia, kölcsön után végleg), Óvári Zsolt (Puskás Akadémia), Tóth Barnabás (Vác)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Bacsa Patrik (Kisvárda), Oláh Bálint (ZTE)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Tucsa Róbert
Kiszemeltek: Kondor Kristóf (Videoton II, próbajáték), Pekár László (Puskás Akadémia), Danijel Petkovics (montenegrói, MTK), Zwick Noah (Karlsruhe – Németország, próbajáték)
Távozók: Georges Griffiths (elefántcsontparti, szabadon igazolható), Patrick Mevoungou (kameruni, Puskás Akadémia)
Kölcsönbe távozók: Boros Gábor (Kazincbarcika), Lőrincz Patrik (Kazincbarcika), Mahalek Marcell (Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Novothny Soma (Sint-Truiden – Belgium, onnan Újpest)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:Murtaz Dausvili (grúz), Vitalijs Jagodinskis (lett), Nemes Milán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik