Kedvező körülmények

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2014.05.08. 22:05
Címkék
Hatalmasat tud fordulni a világ néhány nap alatt. Tomiszlav Szivics a múlt vasárnapi, Haladás elleni döntetlen után magából kikelve vádaskodott...

Hatalmasat tud fordulni a világ néhány nap alatt. Tomiszlav Szivics a múlt vasárnapi, Haladás elleni döntetlen után magából kikelve vádaskodott, mondván a bajnokságban a lapok le vannak osztva, a mérkőzés úgy lett levezetve, hogy a "nagyok" számára megfelelő eredmény szülessen. Erre mi történik a Magyar Kupa visszavágóján? A DVSC otthonában 4-2-es vereséget szenvedő DVTK hazai pályán 2-0-ra nyer, így továbbjut, ráadásul a Debrecen jó darabig emberhátrányban kénytelen futballozni. Hogy van ez akkor most, Szivics mester? Mégsincs kiadva az ukáz a csapat ellen? Vagy a háttérben valaki gyorsan lerendezte a hajdúságiak botlását, hogy a nemzetközi kupaszerepléssel befogja a reklamáló edző száját?Tomiszlav Szivics a múlt vasárnapi, Haladás elleni döntetlen után magából kikelve vádaskodott, mondván a bajnokságban a lapok le vannak osztva, a mérkőzés úgy lett levezetve, hogy a "nagyok" számára megfelelő eredmény szülessen. Erre mi történik a Magyar Kupa visszavágóján? A DVSC otthonában 4-2-es vereséget szenvedő DVTK hazai pályán 2-0-ra nyer, így továbbjut, ráadásul a Debrecen jó darabig emberhátrányban kénytelen futballozni. Hogy van ez akkor most, Szivics mester? Mégsincs kiadva az ukáz a csapat ellen? Vagy a háttérben valaki gyorsan lerendezte a hajdúságiak botlását, hogy a nemzetközi kupaszerepléssel befogja a reklamáló edző száját?

Őszintén szólva, nem hinném. Arról van szó, amit korábban is írtam. A futball ilyen. Ami a bajnokin nem jött össze, az a kupában igen, és meggyőződésem, hogy ezzel sokkal jobban jártak a miskolciak. A Magyar Kupa döntője (az Újpest európai kupaporondról történő kizárása miatt) magában Európa Liga-részvételt ér. Míg az NB I-ben egy esetleges Haladás elleni siker után is meg kellett volna nyerni mindhárom hátralevő meccset, és közben arra várni, hogy a Videoton is nekiálljon hullajtani a pontokat.

Szóval, jó csere történt. És, hogy ezzel maga Szivics is így van, azt jelzi, amilyen elégedetten a Loki búcsúztatását követő sajtótájékoztatón nyilatkozott. "Két döntő" - hangoztatta büszkén, utalva a Ligakupára is. Mindamellett, hogy a csapat teljesítménye valóban elismerésre méltó, halkan megjegyezném, hogy nem ártana néha egy kis alázatot mutatni. Mert az az arrogancia, ami a mestert jellemzi, és amit a magyar közeg készséggel elfogad, a nemzetközi kupaküzdelmek során nem lesz szerencsés. Az Európa Ligában nem ildomos bírózni, játszani a sértődöttet, a megbántottat. Ott Magyarországot képviselni, és keményen teljesíteni kell. Nagyon remélem, hogy az is hasonlóan fog menni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik