Vb 2018: „Magyarország feljövőben”; „Cél az elsőség” – ezt várják a svájciak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.25. 20:25
Vladimir Petkovic, a svájci labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egyáltalán nem volt elégedetlen a 2018-as vb-selejtezők sorsolásával, amely csapatát Portugáliával, Magyarországgal, Feröerrel, Lettországgal és Andorrával hozta össze.

„Megoldható ez a csoport. Természetesen Portugália a favorit, de senkitől nem kell tartanunk. Ugyanakkor minden ellenfelünket megfelelő tisztelettel kell kezelnünk, egy válogatottat sem becsülhetünk le. A saját bőrünkön is megtapasztalhattuk már, hogy nincs könnyű rivális. A csoportelsőségre hajtunk, mivel sikeresen abszolválható hatosba kerültünk. A cél a közvetlen világbajnoki kvalifikáció” – idézi a sport.ch Petkovicot.Petkovicot.

A svájci szövetség honlapjának a csapatkapitány Gökhan Inler nyilatkozott.

„Egyértelmű, hogy Portugália az esélyes, de rengeteget fejlődtünk az elmúlt években, nem véletlenül húztak minket a második kalapból. Nem gondolhatjuk azt, hogy ez sétagalopp lesz. Magyarország feljövőben van, míg Feröer nagy meglepetéseket okozott, olyanokat, amelyekre aligha számított bárki is. Lettországgal mi megszenvedtünk már, nehéz ellene, nagyon szervezett csapatról van szó.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik