Válogatott: Láthattuk, erős csapat ellen is helytállunk – Storck

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.28. 20:43
null
Bernd Storck (balra) a második félidei játékkal elégedett volt a horvátok ellen (Fotó: Hegedüs Gábor)
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya volt az M4 Sport hétfő esti műsorának stúdióvendége. A német szakember elárulta, a horvátok elleni 1–1-es felkészülési mérkőzés során a második félidőben nyújtott teljesítménnyel elégedett volt, de ezt az első játékrészben is elvárta volna. Hozzátette, a következő meccsen azok a játékosok kapnak szerepet, akik a horvátok ellen nem, vagy kevesebbet játszottak.

 

„Sok munka vár még ránk, de láthattuk, hogy erős csapat ellen is helyt tudtunk állni, és erről a játékosok is megbizonyosodhattak. A második játékrész alapján megérdemeltük a döntetlent, az első félidővel viszont nem voltam elégedett. Kicsit féltünk, sokat hibáztunk, nem birtokoltuk a labdát. A szünetben megbeszéltük, min kellene változtatni. A második félidőben voltak olyan periódusok, hogy öt-hat percen keresztül nyomás alatt tartottuk a horvátokat, de ezt a meccs első felében is elvártam volna” – mondta Storck, akit büszkeséggel töltött el, hogy a mérkőzést több mint 20 ezer néző tekintette meg a helyszínen. Hozzátette, a drukkerek lelkesedése az Európa-bajnokságra is bizakodásra ad okot.

„A kapott gólnál Mandzukic egyedül maradt, középen rendezetlenül védekeztünk, ami nem tetszett. Szerettem volna a kapusoknak is lehetőséget adni, különösen Bogdán Ádámnak, aki Liverpoolban nem jut szóhoz. Számára mindenképpen meg akartam adni az esélyt, hogy bizonyítsa képességeit” – folytatta Storck.

„A játékrendszerünk kicsit megváltozott. Dárdai Pál idejében négy–négy–egy–egyes felállásban játszottak a fiúk, most azonban eggyel több a középpályásunk, kivettünk egy csatárt. A mérkőzés előtt beszéltem Nikoliccsal, meg kell találnunk számára a megfelelő posztot. Rajta kívül Németh Krisztián is bevethető szélsőként. Meg kell fejtenem, hogy mely játékosok illeszkednek egymáshoz és a rendszerhez a legjobban. Szalai Ádám mindent alárendelt a csapatnak, neki is köszönhető, hogy megváltozott a meccs képe. Priskin Tamás kidőlt, a térdszalagja sérült meg, lehet, hogy meg is kell műteni” – jelentette ki a német szakember.

A Slovan Bratislava támadója a találkozó első félidejének hajrájában egy szerelési kísérlet közben sérült meg. A futballista a hivatalos Facebook-oldalán arról számolt be, hogy négy-öt hétig nem léphet pályára.

Storck elmondta, nem jelent hátrányt számunkra, hogy a csoportellenfeleknél kevesebb felkészülési meccset játszunk az Európa-bajnokság előtt.

„Olyan meccsekre van szükségünk, amelyeken erős csapatokkal játszunk, és fizikailag is meg tudjuk méretni a játékosokat. A lényeg, hogy ne péntek, kedd ritmusban játsszunk, hanem mindig legyen egy meccs, amelyre alaposan fel tudunk készülni” – szögezte le Storck, aki az U21-es válogatottban szerepet kapó Bese Barnabásról és Kalmár Zsoltról így vélekedett: „Nekik először a korosztályos nemzeti csapatban kell bizonyítaniuk. Jobb teljesítményt kell nyújtaniuk a jelenlegi kerettagoknál ahhoz, hogy bekerüljenek az Eb-keretbe.”

„A következő, május 20-i mérkőzésen azok kapnak szerepet, akik a horvátok ellen nem játszottak. A németek ellen júniusban viszont már azok, akik az Eb-n az osztrákok ellen is” – zárta mondandóját Storck.

A magyar válogatott május végén a Nemzeti Sport információja szerint Elefántcsontparttal találkozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik