Válogatott: „Ha ezen az úton folytatjuk, nem lehet gond”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.10. 08:26
null
Priskin Tamás szerint nem lehet gond, ha a magyar válogatott ezen az úton folytatja (Fotó: Hegedüs Gábor)
Priskin Tamás, a magyar labdarúgó-válogatott támadója volt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának hétfői vendége. A 30 esztendős játékos – aki sérülés miatt nem állhatott Bernd Storck rendelkezésére Svájc ellen – elmondta, hogy látta az összecsapást „kívülről”.

 

„Ott voltam a meccsen, rossz volt a lelátóról nézni, de ilyen a futball. Ebben a meccsben az egy pont benne volt, egyértelműen rászolgáltunk volna. Nem érdemeltünk vereséget, kétszer is hátrányból álltunk fel. Gratulálok Szalai Ádámnak, nagyszerűen játszott, sajnálom, hogy a góljai még egy pontot sem értek” – értékelt Priskin Tamás.

„Hogy mi változott a csapatban a feröeri mérkőzés óta? Ahogy Bernd Storck is elmondta, Feröer ellen nehéz körülmények között játszottunk, sokan nem voltak még játékban, ez fontos. A Svájc elleni találkozóra már jobb formában, meccsekkel a lábukban érkeztek a játékosok.”

„A hiba benne van a fociban. Ha támadunk, és mindenféleképpen gólt akarunk rúgni, hátul kinyílunk, ez lehetőséget ad az ellenfélnek. Egy jó csapat rögtön kihasználja a hibákat. A svájci futballisták erősebb bajnokságokban edződnek, ám ha a pályán nyújtott teljesítményt nézzük, nem volt különbség a két csapat között. Mint mondtam, az egy pontra minimum rászolgáltunk volna.”

„Úgy érzem, fontos, hogy ilyen szellemben játszunk a továbbiakban, ha ezen az úton haladunk, a jövőben nem lesz probléma. Biztos vagyok benne, hogy az együttes még jobb is tud lenni, képes lesz fejlődni és a következő összecsapásokon ez meg is mutatkozik. Én úgy érzem, a letteket megverjük, noha nehéz meccsre számítok.”

A 30 éves támadó elárulta, hogy halad a felépülése.

„Már elkezdtem a rehabilitációt, azt mondanám, 80 százalékos állapotban vagyok. A legfontosabb az lenne, hogy a hétvégén már a cserepadra is le tudjak ülni. A célunk a bajnokság megnyerése lenne, de nem állunk túl jól, ami azt illeti. Bízom a javulásban. Sokan elhagyták a gárdát, nekem is megvolt erre a lehetőségem, ám nem jött össze, mondhatni épp újjáalakulunk."

„A Videotonhoz pénz ellenében tudtam volna elmenni, mert a Slovan nagyon ragaszkodott hozzám. Nem sikerült megegyezni. Hosszabb távon, ha lesz olyan lehetőség, ami nekem és a klubomnak is jó, akkor viszont nem zárom ki a klubváltást.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A LETTORSZÁG ELLENI VB-SELEJTEZŐRE (MEZSZÁMOKKAL)
Kapusok:
12 Dibusz Dénes (Ferencváros), 1 Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), 22 Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
Védők: 16 Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), 5 Fiola Attila (Videoton FC), 20 Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), 4 Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), 3 Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), 2 Lang Ádám (Dijon FCO – Franciaország)
Középpályások: 19 Bognár István (Diósgyőri VTK), 6 Elek Ákos (Diósgyőri VTK), 10 Gera Zoltán (Ferencváros), 15 Kleinheisler László (Darmstadt – Németország), 14 Lovrencsics Gergő (Ferencváros), 8 Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), 18 Stieber Zoltán (1. FC Kaiserslautern – Németország), 23 Vida Máté (Vasas)
Támadók: 7 Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), 13 Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország), 11 Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), 17 Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország ), 9 Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

A LETT VÁLOGATOTT KERETE A MAGYARORSZÁG ELLENI VB-SELEJTEZŐRE
Kapusok:
Andris Vanins (FC Zürich – Svájc), Pavels Steinbors (Arka Gdynia – Lengyelország), Kaspars Ikstens (Jelgava)
Védők:
Kaspars Gorkss (Liepaja), Vitalijs Jagodinskis (klub nélküli), Igors Tarasovs (Giresunspor – Törökország), Vitalijs Maksimenko (Mattersburg – Ausztria), Vladislavs Gabovs (Korona Kielce – Lengyelország), Gints Freimanis (Jelgava)
Középpályások:
Arturs Zjuzins (Tambov – Oroszország), Olegs Laizans (FC Riga), Glebs Kluskins (Jelgava), Cristián Torres (Liepaja), Janis Ikaunieks (Metz – Franciaország), Davis Ikaunieks (Vysocina Jihlava), Aleksejs Visnakovs (RFS), Ivans Lukjanovs (Fakel Voronyezs – Oroszország)
Támadók: Valerijs Sabala (1904 Dunajská Streda – Szlovákia), Arturs Karasausks (FC Wil – Svájc), Vladislavs Gutkovskis (Termalica Bruk-Bet Nieciecza – Lengyelország)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 2 2 5–2 +3 6
2. Feröer 2 1 1 2–0 +2 4
3. Portugália 2 1 1 6–2 +4 3
4. Lettország 2 1 1 1–2 –1 3
5. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–3 –1 1
6. Andorra 2 2 0–7 –7 0
A MAGYAR VÁLOGATOTT 2016-OS PROGRAMJA
Szept. 6. (kedd), 20.45: Feröer–Magyarország 0–0
Okt. 7. (péntek), 20.45: Magyarország–Svájc 2–3
Okt. 10. (hétfő), 20.45: Lettország–Magyarország
Nov. 13. (vasárnap), 18.00: Magyarország–Andorra

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik