Válogatott: Ez velem is előfordulhatott volna – Lovrencsics

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.09. 21:17
Lovrencsics Gergő nem hibáztatta csapattársát, Kádár Tamást, aki a 2–1-es vereséget jelentő öngólt vétette a magyar labdarúgó-válogatott szombati felkészülési mérkőzésén, az oroszországi világbajnokságra készülő ausztrálok ellen.
Csalódott magyar játékosok a lefújás után (Fotó: Tumbász Hédi)
Csalódott magyar játékosok a lefújás után (Fotó: Tumbász Hédi)

 

 

„A mezőny egyik legjobbja volt, ez akár velem is előfordulhatott volna” – fogalmazott Lovrencsics.

„Az első félidőben megvoltak azok a lehetőségeink, amikre készültünk. Az volt a terv, hogy labdatartásból járassuk a labdát, kijátsszuk valamelyik oldalra, majd egy gyors forgatással a másik, üres szélre áttéve gyors akciót vigyünk végig” – fejtette ki. Leszögezte, jobban játszottak, mint a szerdai, fehéroroszok elleni 1–1-es döntetlen alkalmával, de a helyzeteik nem mentek be. Rámutatott, ebben közrejátszhatott a fáradtság is, hiszen három nap alatt második összecsapásukat játszották az idény végén.

„Így is sok pozitívum volt az előző mérkőzéshez képest.”

„Nagyon sikeres szezon van mögöttem, önbizalommal érkeztem a válogatottba, és ezt meg is tudtam mutatni a pályán” – értékelt Sallai Roland. Kiemelte, örül neki, hogy a legutóbbi találkozóhoz képest is előrébb tudott lépni.

Dibusz Dénes azt mondta, nagyon rossz volt megélni a két kapott gólt, különösen az elsőt.

„Úgy érzem, háríthattam volna, ha számítok rá, hogy el fog jönni a kapuig a labda – utalt az ausztrálok vezető találatára, amelynél a frissen beállt Arzani lövését engedte el Vinícius. – Nem indultam el korábban, amikor pedig érzékeltem, hogy ő nem fog tisztázni, megpróbáltam védeni, de sajnos nem sikerült.”

Kiemelte, az első félidő jól sikerült, nem engedtek az ausztráloknak veszélyes lehetőségeket, a szünet után viszont agresszívebbek lettek a vendégek, nem hagyták őket szabadon játszani.

„Ezzel együtt úgy gondolom, teljesen »döntetlenszagú« mérkőzés volt.”

Az ausztrálok Franciaországgal, Dániával és Peruval találkoznak a jövő csütörtökön kezdődő vb-n, míg a magyar együttes ősszel már tétmérkőzéseken szerepel: szeptember 8-án Finnországba látogat, majd három nappal később – zárt kapuk mögött – a görögöket fogadja a Nemzetek Ligájában.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–Ausztrália 1–2
(Sainsbury 88. – öngól, ill. Arzani 74., Kádár 92. – öngól)
Budapest, Groupama Aréna, 10 091 néző.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik