Válogatott: A profi világban élünk, lesz mit átadnunk otthon - Szabics

Vágólapra másolva!
2013.10.03. 12:20
null
Szabics Imre már korábban döntött visszavonulásáról, de nem akarta a románok elleni felkészülést megzavarni <br />(Fotó: NS-archív, Mirkó István)
Szabics Imre, az aktív pályafutását 32 évesen, a napokban befejező labdarúgó az mlsz.hu-nak elmondta, döntését már a szeptemberi vb-selejtezők előtt meghozta, de nem akarta ezzel zavarni a felkészülést a románok elleni mérkőzésre.

„A válogatottság nagyon sokat jelentett számomra, de a mérleg nyelvét nem tudta a folytatás felé billenteni. Nagyon jó lehetőséget kaptam a Sturmtól, nem volt értelme ezt veszni hagyni azért, hogy valamilyen szinten még focizhassak egy ideig. A döntésemet már a szeptemberi vb-selejtezők előtt meghoztam, de nem akartam azzal zavarni a felkészülést a románok elleni fontos mérkőzésre, hogy előhozakodjak ezzel. A válogatott továbbra is rengeteget jelent számomra, nagyon jó a kapcsolatom a stábbal és a játékosokkal. Ha segítségre lesz szükség, rám mindig lehet számítani a csapatnál. Ha kell, vizet hordok a többieknek a válogatott edzésein, vagy felpumpálom nekik a labdákat. A válogatottért bármit szívesen megtennék” – mondta Szabics az mlsz.hu-nak.

A játékos-pályafutása alatt Magyarországon a Ferencvárosban, külföldön a Sturm Grazban, a Stuttgartban, a Kölnben, a Mainzban, valamint az Augsburgban is megforduló támadó azt is elmondta, mit tervez az új ausztriai munkája befejezését követően.

„Természetesen én sem felejtem el, hogy honnan jöttem. Nagyon jól érzem magam Grazban, de bízom benne, hogy egyszer otthon kamatoztathatom a tudásomat. Úgy gondolom, jó úton jár a magyar labdarúgás, láthatóak a fejlődés jelei, de szerintem akkor lehet majd igazán rendbe tenni, amikor azok a játékosok, akik tíz-tizenöt évet töltöttek külföldön, hazajönnek, és felelős pozícióba kerülnek a kluboknál, a magyar labdarúgás vezetésében. Mi az igazi profi világban éltünk és élünk, lesz mit átadnunk a megszerzett tudásból az otthoniaknak. Hamarosan megszerzem az A licences edzői képesítést, de az is lehet, hogy annyira megtetszik a klubvezetőségben vállalt munka, hogy folytatni akarom, és ezt választom az edzősködés helyett” – tette hozzá Szabics.

A 36-szoros magyar válogatott csatár szerint Egervári Sándor együttesének továbbra is van esélye a pótselejtezőre, és szép jövő előtt áll a csapat.

„Továbbra is hiszek abban, hogy megszerezhetjük a második helyet, nem tartom lehetetlennek a győzelmet, de ha szerencsénk van, még bravúrgyőzelem sem kell hozzá Hollandiában. Hosszabb távon mindenképpen szép jövő előtt állhat a csapat, a 2016-os Eb-részvételre nagy esélyt látok, hiszen nagyszerű a közösség, régóta együtt játszik ez a garnitúra. Nem biztos, hogy mindenki egyetért velem, de szerintem sikeres két év áll mögöttünk, és úgy érzem, ez a válogatott lehet az, amely hosszú idő után ismét kijut egy fontos világversenyre” – zárta az interjút Szabics.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik