Válogatott: Rossi három helyen tervez változtatni a kezdőcsapaton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.10. 19:30
null
Marco Rossi nem keresi az alibit (Fotó: Török Attila)
A magyar labdarúgó-válogatott Görögország ellen próbál javítani a Nemzetek Ligájában, a mieink kedden 20.45-től játszanak Budapesten, a Groupama Arénában. Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón elmondta, három helyen tervez változtatni a kezdőcsapaton a finnek elleni meccshez képest. Kovács István elárulta, egyetért-e Szalai Ádámmal abban, hogy a bátorság hiányzik a csapatból.

Először a Nemzeti Sport faggatta Marco Rossi szövetségi kapitányt, aki arra a kérdésre válaszolt: a finnek elleni vereség után milyen mentális állapotban vannak a játékosok?

„Amikor elvállaltam a feladatot, valamiért azt gondoltam, hogy esetleg néhányuk nem lesz elég motivált. Tévedtem. Mindenki teljes mellszélességgel odateszi magát, motivált, ugyanakkor nagy a nyomás a csapaton. Mindig többet akarnak, de a legutolsó meccs rosszul sült el. Mennünk kell tovább felemelt fejjel, pozitívan a jövőre koncentrálva, aminek meg lesz az eredménye.”

Az olasz tréner elárulta: a taktikán nem változtat, ugyanakkor a görögök elleni kezdőcsapat három helyen is módosul.

„A keret formában van, de akiket kicsit fáradtabbnak láttam, azokat lecserélem a görögök ellen. Amit kértem a csapattól, azt alapvetően megvalósította. Három-négy hibánk volt Finnországban, melyeknek súlyos következményei lettek, az egyikből gól lett. A statisztika jól mutatja, hogy nem voltunk alárendelt szerepben, és bár ezek a számot nem mindig az igazságot tükrözik, van miből építkeznünk.”

Rossit arról is kérdezték: teher-e a csapat számára az, hogy az elmúlt három hazai mérkőzésén egyaránt vereséget szenvedett?

„Én soha nem keresem az alibit, a felelősséget mindig magamra vállalom, ahogy a finnek elleni vereséget is. Rajtam ez az egy meccs van, a fiúkon viszont több, emiatt nyilván nagyobb a nyomás rajtuk.”

A válogatott középpályása, Kovács István szerint a csapatnak mindenben javulnia kell, ugyanakkor voltak a finnek ellen tudatos játékelemeik is.

„Mint az a nagy helyzet, aminél én adtam a passzt, hét közben begyakorolt figura volt. A védekezésben kell a legtöbbet fejlődnünk, de nem félünk a görögöktől, ha nézők nélkül is, de hazai pályán játszunk, győzelemre.”

A Nemzeti Sport felvetette a játékosnak: egyetért-e a csapatkapitánnyal, Szalai Ádámmal abban, hogy nem voltak elég bátrak a finnek ellen?

„Igen, így van. De ennek egészséges bátorságnak kell lennie. A gólnál például felesleges rizikót vállaltam, ez a fajta bátorság nem hiányzik a csapatnak. Az én játékomhoz viszont ez hozzá tartozik, így tudom jó labdákkal megjátszani a srácokat. De ehhez több ember kell, még a védők is tudnak bátor játékot mutatni, segítve a csapat teljesítményét. Ebből kell sokkal több, de ehhez siker is kell, úgy könnyebb jó teljesítményt nyújtani.”

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ VÁGATLANUL

NEMZETEK LIGÁJA, C-DIVÍZIÓ
2. csoport, 2. forduló
Kedd, 20.45: MAGYARORSZÁG–Görögország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Budapest, Groupama Aréna, zárt kapus mérkőzés

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
Védők:
Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Vinícius (Mol Vidi FC), Lang Ádám (CFR Cluj – Románia), Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Vidi FC), Litauszki Róbert (Újpest FC), Tamás Krisztián (Mol Vidi FC)
Középpályások:
Kleinheisler László (FK Asztana – Kazahsztán), Kalmár Zsolt (DAC – Szlovákia), Kovács István (Mol Vidi FC), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Gergő (Bp. Honvéd FC)
Támadók:
Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Stieber Zoltán (D.C. United – Egyesült Államok), Varga Roland (Ferencváros), Eppel Márton (Kajrat Almati – Kazahsztán)

A GÖRÖG VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Oresztisz Karnezisz (Napoli – Olaszország), Vaszilisz Barkasz (AEK), Andreasz Janniotisz (Olympiakosz)
VÉDŐK: Vaszilisz Toroszidisz (Olympiakosz), Kosztasz Manolasz (AS Roma – Olaszország), Szokratisz Papasztathopulosz (Arsenal – Anglia), Mariosz Ikonomu (AEK), Dimitrisz Koloveciosz (Panathinaikosz), Jorgosz Cavellasz (Alanyaspor – Törökország), Babisz Likojannisz (Cagliari – Olaszország), Dimitrisz Jannulisz (Atromitosz)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Zeca (FC Köbenhavn – Dánia), Dimitrisz Kurbelisz (Panathinaikosz), Alexandrosz Ciolisz (el-Fajha – Szaúd-Arábia), Andreasz Buhalakisz (Olympiakosz), Kosztasz Fortunisz (Olympiakosz), Dimitrisz Pelkasz (PAOK), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Olympiakosz), Petrosz Mantalosz (AEK)
CSATÁROK: Taszosz Bakaszetasz (AEK), Taszosz Donisz (VfB Stuttgart – Németország), Eftimisz Kolurisz (Atromitosz), Kosztasz Mitroglu (Marseille – Franciaország)

NEMZETEK LIGÁJA, C-LIGA
2. CSOPORT
Szeptember 8., szombat
Finnország–MAGYARORSZÁG 1–0
Észtország–Görögország 0–1
Szeptember 11., kedd
20.45, Budapest, Groupama Aréna: MAGYARORSZÁG–Görögország – élőben az NSO-n!
20.45: Finnország–Észtország
Október 12., péntek
20.45, Athén: Görögország–MAGYARORSZÁG
20.45: Észtország–Finnország
Október 15., hétfő
20.45, Tallinn: Észtország–MAGYARORSZÁG
20.45: Finnország–Görögország
November 15., csütörtök
20.45: Görögország–Finnország
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik