Válogatott: „Semmi esetre sem szeretnék pont nélkül távozni”

Vágólapra másolva!
2018.09.10. 19:13
null
Michael Skibbe szerint kedden két azonos képességű csapat küzd meg a Groupama Arénában (Fotó: Földi Imre)
Michael Skibbe, a görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint két azonos képességű csapat találkozik kedden este a Groupama Arénában, ahol a magyarok ellenfelei lesznek a Nemzetek Ligája második fordulójában.

 

A német szakember hétfő este a mérkőzés helyszínén tartott sajtótájékoztatón hozzátette, szükségük lenne a három pontra, de a legfontosabb, hogy ne szenvedjenek vereséget. Kiemelte, a csoportban viszonylag kiegyenlítettek az erőviszonyok, ezért nagyon szoros meccsre számít.

A görögök az észtek 1–0-s legyőzésével kezdték az új sorozatot, Michael Skibbe szerint a finnek otthonában 1–0-s vereséget szenvedett magyar válogatott nagyobb játékerőt képvisel, mint szombati riválisuk.

„Néhány magyar játékos a Bundesligában szerepel, a magyar csapat jobb, mint az észt. Két azonos képességű válogatott meccse lesz a keddi, semmi esetre sem szeretnék pont nélkül távozni…” – idézi Skibbét az MLSZ Twitter-oldala.

Az észtek elleni összecsapáson megsérült Mitrogluról szólva azt mondta, a bokájára kapott egy rúgást a támadó, de egyelőre úgy tűnik, nincs akadálya annak, hogy pályára lépjen.

A csapatkapitány Vaszilisz Toroszidisz arról beszélt, nem igazán lepte meg a magyarok finnországi veresége, ugyanis a mai futballban minden idegenbeli mérkőzés nagyon nehéz. Hozzátette, ezért is lesz nehéz dolguk kedden, ráadásul a magyarok számára élet-halál kérdés a győzelem. Az MTI érdeklődésére hozzátette, természetesen elemezték már a magyar válogatottat, de nem szeretné elárulni, mely pontjain sebezhető Marco Rossi együttese.

Az Olympiakosz futballistája elmondta, jó csapattal találkoznak kedden, a gárda gerincét továbbra is a 2016-os Európa-bajnokságon nyolcaddöntős együttes adja.

Toroszidisz sajnálatosnak nevezte, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg az összecsapást, hiszen ők maguk is „forró hangulatú” mérkőzésekhez vannak szokva hazájukban.

„Mindkét csapat számára nehéz lesz közönség nélkül, ennél még az is jobb lenne, ha telt ház lenne, magyar nézőkkel. Én telt ház-párti vagyok!” – jelentette ki Toroszidisz.

A Groupama Arénában 20.45-kor kezdődő összecsapást zárt kapuk mögött rendezik az Európai Labdarúgó-szövetség büntetése nyomán, amelyet még a románok elleni, 2015-ös Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt szabott ki.

A GÖRÖG VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Oresztisz Karnezisz (Napoli – Olaszország), Vaszilisz Barkasz (AEK), Andreasz Janniotisz (Olympiakosz)
VÉDŐK: Vaszilisz Toroszidisz (Olympiakosz), Kosztasz Manolasz (AS Roma – Olaszország), Szokratisz Papasztathopulosz (Arsenal – Anglia), Mariosz Ikonomu (AEK), Dimitrisz Koloveciosz (Panathinaikosz), Jorgosz Cavellasz (Alanyaspor – Törökország), Babisz Likojannisz (Cagliari – Olaszország), Dimitrisz Jannulisz (Atromitosz)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Zeca (FC Köbenhavn – Dánia), Dimitrisz Kurbelisz (Panathinaikosz), Alexandrosz Ciolisz (el-Fajha – Szaúd-Arábia), Andreasz Buhalakisz (Olympiakosz), Kosztasz Fortunisz (Olympiakosz), Dimitrisz Pelkasz (PAOK), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Olympiakosz), Petrosz Mantalosz (AEK)
CSATÁROK: Taszosz Bakaszetasz (AEK), Taszosz Donisz (VfB Stuttgart – Németország), Eftimisz Kolurisz (Atromitosz), Kosztasz Mitroglu (Marseille – Franciaország)

NEMZETEK LIGÁJA, C-LIGA
2. CSOPORT
Szeptember 8., szombat
Finnország–MAGYARORSZÁG 1–0
Észtország–Görögország 0–1
Szeptember 11., kedd
20.45, Budapest, Groupama Aréna: MAGYARORSZÁG–Görögország – élőben az NSO-n!
20.45: Finnország–Észtország
Október 12., péntek
20.45, Athén: Görögország–MAGYARORSZÁG
20.45: Észtország–Finnország
Október 15., hétfő
20.45, Tallinn: Észtország–MAGYARORSZÁG
20.45: Finnország–Görögország
November 15., csütörtök
20.45: Görögország–Finnország
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik