U21: csak az első gólra volt válaszunk – vereség Ausztriában

Vágólapra másolva!
2017.06.12. 19:56
null
Bernd Storck szövetségi kapitány a helyszínen tekintette meg az U21-esek meccsét (Fotók: Unger Tamás)
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett Ausztria vendégeként. A mieink gólját a Paks középhátvédje, Lenzsér Bence szerezte.

Az ausztriai Ritzingben (Récény) rendezett mérkőzésen az osztrákok egy szöglet után már a hetedik percben megszerezték a vezetést. A jobb oldalról középre ívelt labda zavartalanul elsuhant a magyar kapu előtt, így a hosszú oldalon érkező Dario Maresicnek nem volt nehéz dolga, két méterről a kapuba fejelt. A 17 esztendős belső védő ezen a meccsen debütált az osztrák U21-es válogatottban (1–0).

A mieink válaszára nem kellett sokat várni, a 20. percben Spandler Csaba bal oldali beadását követően Lenzsér Bence szép mozdulattal bólintott a hálóba (1–1).

Az első félidő hátralévő részében nem esett újabb találat, és sokáig a másodikban sem, pedig a mieink több ígéretes lehetőséget is kidolgoztak – gólt azonban az osztrákok szereztek. A 76. percben Rami Tekir átlövése után Demjén mellett a kapu jobb alsó sarkába vágódott a labda (2–1).

A magyar válogatott a hajrában elkeseredetten támadott az egyenlítésért, sőt a kialakított helyzetek számát tekintve meg is érdemelte volna az újabb gólt, ám az osztrákok sikeresen kivédekezték az utolsó perceket. Így aztán a mieink a lengyelek 1–0-s legyőzése után ezúttal 2–1-es vereséget szenvedtek.

U21-ES FELKÉSZÜLÉSI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
Ausztria–Magyarország 2–1 (1–1)
MAGYARORSZÁG:
Demjén Patrik – Lenzsér Bence, Kecskés Ákos, Szalai Attila, Murka Benedek (Polgár Kristóf, 57.), Katona Máté, Vida Máté, Tóth Máté (Szabó Bence, 72.), Spandler Csaba (Zabari Dávid, 72.), Makrai Gábor, Rácz Barnabás (Kundrák Norbert, 57.)
Gólszerző: Maresic (7.), Tekir (76.), ill. Lenzsér (20.)

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A magyar U21-es válogatott Eb-selejtezős programja:
2017:

szeptember 5.: Magyarország–Málta
október 10.: Törökország–Magyarország
november 10.: Magyarország–Svédország
november 14.: Ciprus–Magyarország

2018:
március 22.: Magyarország–Ciprus
március 26.: Belgium–Magyarország
szeptember 7.: Svédország–Magyarország
szeptember 11.: Magyarország–Belgium
október 12.: Málta–Magyarország
október 16.: Magyarország–Törökország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik