nemzetisport.hu 2017.06.09 21:18 Frissítve: 2017.06.09 21:49

U21: a Fradi támadója döntött – győzelem Lengyelországban

Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen Kundrák Norbert góljával 1–0-ra legyőzte a lengyel korosztályos csapatot Niecieczában.

 

A magyar férfi U21-es válogatott korosztályváltáson esett át, így teljesen új kerettel, az 1996. január 1-je után született labdarúgókkal készül az Eb-selejtezőkre. Görögország és Szlovákia után a csapat harmadik felkészülési meccsén Lengyelország volt az ellenfél. A felkészülési meccsek célja, hogy a szakmai stáb megtalálja a megfelelő játékoskeretet, mire 2017. szeptember 5-én megkezdődnek a 2019-es Európa-bajnokság selejtezői – írja beszámolójában a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja

Michael Boris szövetségi edzőnek nem volt könnyű dolga a mérkőzés előtt, hiszen Balogh Norbert, Sallai Roland, Kleisz Márk és Tóth Bence az A-válogatott keretével készül Andorrában, míg Gazdag Dániel, Koszta Márk, Gergényi Bence, Tömösvári Bálint és Csernik Kornél a Bernd Storck és az NB I nemzetközi kupában érdekelt együttesei közötti megállapodás miatt nem tarthatott a csapattal. Emellett a sérült, illetve betegséggel küszködő játékosok sora is hosszú: Zsótér Donát, Hegedűs János, Szűcs Kristóf, Szántó Tamás, Bíró Bence és Jancsó András sem állhatott a válogatott rendelkezésére. 

A magyar csapatban négy újonc is pályára lépett Lengyelország ellen: Bukrán Erik, Tóth Máté, Szalai Attila és Murka Benedek is debütált az U21-es válogatottban, mindannyian a kezdőcsapatban kaptak helyet. A mérkőzést Niecieczában játszották a lengyel első osztályban szereplő Termalica otthonában, mégpedig gyakorlatilag telt ház, 4057 néző előtt. 

A mérkőzés első perceiben a hazai csapat azonnal megpróbálta magához ragadni a kezdeményezést, és nyomás alá helyezte a magyar csapatot, ám a védelmünk állta a rohamokat, és mintegy tíz perc elteltével kiegyenlítődtek az erőviszonyok. A magyar csapat – melyet Michael Boris folyamatosan irányított az oldalvonal mellől – taktikusan, türelmesen játszott. Bár a lengyelek többet birtokolták a labdát, ez jobbára meddő mezőnyfölénynek bizonyult, és amikor mégis eljutottak a kapunkig, akkor Bukrán hárított magabiztosan. 

Eközben a mieink kontráiban sokkal inkább benne volt a gól, a félidő végéhez közeledve Murka, Rácz és Makrai előtt is adódott lehetőség, de vagy a kapus hárított, vagy pontatlanra sikerült a befejezés. 

A második félidőt még bátrabb játékkal kezdte a magyar csapat, amely szinte a felezővonalig tolta fel a védekezését, és egyértelműen átvette a mérkőzés irányítását. A széleken többször is sikerült ellenfelünk mögé kerülni, és átlövésekkel befejezni a támadást. 

A legnagyobb lehetőség azonban egy kontra után adódott: Makrai megvívott egy labdáért, majd remek ütemben ugratta ki a csereként beálló Kundrák Norbertet, aki eltolta a labdát a kapujából kilépő Weglatz mellett, ám kissé kisodródva, óriási helyzetben az oldalhálóba lőtt. 

A hátralévő időben mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de az eredmény sokáig nem változott. A 80. percben előbb Szabó előtt adódott tiszta lehetőség, 20 méterről csavart jobb sarok felé, de a kapus odaért. Néhány perccel később viszont megszületett a magyar gól: agresszív letámadással hoztuk zavarba a lengyel védelmet, amely elpasszolta a labdát. Kundrák csapott le a lehetőségre, kicselezett egy embert, majd 16 méterről az üres kapuba passzolt (0–1) – Weglatz kapus nem számított a nagy védelmi hibára, ezért a labdavesztés előtt messze kint állt a kapujából.A magyar válogatott fegyelmezett, helyenként kimondottan ötletes és szép kombinációkat bemutatva rászolgált a győzelemre Lengyelország ellen.  

U21-ES FELKÉSZÜLÉSI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
LENGYELORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–1

Magyarország: Bukrán – Lenzsér, Kecskés Á., Szalai A., Spandler (Polgár, 66.) – Katona M., Vida, Tóth M. (Szabó B., 66.), Murka (Zabari, 88.) – Makrai, Rácz B. (Kundrák, 59.)
Gólszerző: Kundrák 82.

A magyar válogatott Eb-selejtezős programja:
2017:

szeptember 5.: Magyarország–Málta
október 10.: Törökország–Magyarország
november 10.: Magyarország–Svédország
november 14.: Ciprus–Magyarország

2018:
március 22.: Magyarország–Ciprus
március 26.: Belgium–Magyarország
szeptember 7.: Svédország–Magyarország 
szeptember 11.: Magyarország–Belgium
október 12.: Málta–Magyarország
október 16.: Magyarország–Törökország

2019.09.21 15:16:46

Magyar válogatott MTI/NSO

Ifj. Kocsis Sándor: Gratulálok a művésznek, sikerült megragadnia, milyen is volt ő, mindenkinek köszönöm!

2019.09.20 23:26:19

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Kocsis Sándor, aki tündökölt, előbb csapatát, aztán hazáját, majd életét veszítette el – s lelke békéjét nem találta soha. Legyen e békesség övé mindörökre, magyar földön – Puskás Ferenc mellett – pihenve immár!

2019.09.13 21:33:46

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A drukker ilyen, ilyennek is kell lennie – a végletek emberének. Olyannak, amilyennek a legendás osztrák futballvezér, Hugo Meisl látta egykori honfitársainkat: a magyarok vagy temetnek vagy lakodalmat ülnek.

2019.09.11 20:54:38

Magyar válogatott VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA-szabályozás sem tudja felülírni az érzelmeket.