Elképesztő végjátékban maradt alul az U19-es válogatottunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.27. 13:44
null
A magyar U19-es válogatott közel állt a győzelemhez (Fotó: mlsz.hu)
A magyar U19-es válogatott remek játékkal 2–1-re fordított Lettország ellen az Európa-bajnoki selejtező elitkörének záró fordulójában, ám az utolsó percekben két gólt is szereztek a baltiak, így 3–2-re legyőzték a mieinket.

 

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, MACEDÓNIA
ELITKÖR, 2. CSOPORT, 3. FORDULÓ

Lettország–MAGYARORSZÁG 3–2 (1–0)
Szkopje. Vezette: Kozik (ukrán)
Lettország: Matrevics – Soloveiciks, Litvinskis, Tobers, Kipsts (Jaunzems, 90.) – Tonisevs, Cudars (Purins, 63.), Seveljevs, Grinbergs – Samoilovs, Regza. Szövetségi edző: Aleksandrs Basovs
Magyarország: Varga II Á. – Bolla (Krebsz, 63.), Mocsi, Schindler, Banó-Szabó – Schäfer, Lustyik, Májer (Stoiacovici, 71.) – Bévárdi (Kiss T., 78.), Kundrák, Schön. Szövetségi edző: Németh Antal
Gólszerző: Regza (15., 89., 91.), ill. Kundrák (55.), Bévárdi (57.)
Kiállítva: Soloveiciks (92.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Magyarország–Lettország összecsapás az előző forduló eredményei miatt tét nélkül zajlott, a csoportelső, ezzel biztosan kvalifikáló Anglia ugyanis mindkét válogatottat megverte, azonos pontszám esetén pedig az egymás elleni eredmény dönt.

Ettől függetlenül mindkét válogatott nyerni akart, hogy odaérjen a csoport második helyére: ehhez a lettek kerültek közelebb, akik a 15. percben szabadrúgást követően Marko Regza révén előnybe kerültek. 1–0

A kapott gól után jóval aktívabb lett ellenfelénél a magyar csapat, sorra harcolta ki a szögleteket és a szabadrúgásokat, de hol Rihards Matrevics védett, Bévárdi Zsombor próbálkozásánál pedig a kapufa hárított.

A fordulást követően is a magyar együttes birtokolta többet a labdát, az 52. percben mégis a lettek kerültek közelebb az újabb gólhoz, ám a kapufa ezúttal velünk volt.

A veszélyes szituáció a korábbiaknál is jobban felrázta Németh Antal együttesét. Előbb Schön Szabolcs gyönyörű labdaátvétellel lerázta a védőjét, majd Kundrák Norbertet hozta helyzetbe, ekkor azonban még védett Matrevics. Gyakorlatilag a következő támadásban Májer Milán szépen Kundrákhoz ívelt, aki ezúttal már nem hibázott (1–1). Két perccel később megint a Soroksár játékosa került főszerepbe azzal, hogy szabálytalankodtak ellene az ellenfél tizenhatosán belül – a tizenegyest magabiztosan értékesítette Bévárdi. 1–2

Tudnivalók az elitkörről és az Eb-ről

Az elitkörben hét darab egyaránt négycsapatos csoportban küzdenek meg az együttesek a 2018. július 16. és 29. között sorra kerülő finnországi Európa-bajnokságért. A korosztályos kontinenstornán a házigazda mellett az elitkör hét csoportgyőztese vehet részt.

A mérkőzéseken az 1999. január 1. és az után született futballisták léphetnek pályára. Az U19-es Eb egyben selejtező lesz a 2019-es U20-as világbajnokságra, melyet Lengyelországban rendeznek meg.

Nagyobb helyzet nélkül csordogált a meccs, a 86. percben Schön el is dönthette volna, ám ziccerét megfogta a lettek kapusa. A kihagyott helyzetnek néhány perccel később komoly ára lett.

A 89. percben Regza lerázta a védőit, és egyenlített (2–2), a ráadásban pedig teljesen üresen maradt az addig már két gólt szerző támadó, és a kapuval szemben befejelte a baltiak győztes gólját. 3–2

A magyar válogatott egy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zárt az Európa-bajnoki selejtező elitkörének második csoportjában, és nem jutott ki a kontinensviadalra.

A csoport másik meccsén:
Anglia–Macedónia 0–2

A 2. csoport végeredménye: 1. Anglia 6 pont (7–3), 2. Lettország 6 (5–6), 3. Magyarország 3 (7–10), 4. Macedónia 3 (6–6)
Azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény dönt.

 

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

Köszönjük a figyelmet!

93. perc: véget ért a mérkőzés! A magyar válogatott 3–2-re kikapott Lettországtól.
92. perc:
Soloveiciks újabb sárgát kapott, kiállították.
91. perc: GÓL!
Megint Regza. A támadó teljesen üresen maradt középen, zavartalanul fejelt újabb gólt. 3–2
90. perc:
Soloveiciks kapott sárga lapot.
89. perc: GÓL! Regza
erőszakosabb volt a védőknél, két őrzője közül kiugorva 10 méterről a kapuba lőtt. 2–2
86. perc: Schön szépen cselezett és kapusba lőtt. Könnyen eldőlhetett volna a meccs.
82. perc: az utóbbi időben csendesen telnek a percek, egyik oldalon sem alakult ki helyzet.
78. perc:
Bévárdi helyett Kiss érkezett.
75. perc:
Mocsi kapott sárga lapot.
71. perc:
újabb magyar csere, Májer helyett Stoiacovici érkezett.
68. perc: Schäfer szólózott, de a lövésre már nem maradt ereje, Matrevics felszedte a kapu felé guruló labdát.
63. perc:
érkeznek a mérkőzés első cseréi. A mieinknél Bolla helyett Krebsz állt be, a letteknél Purins váltotta Cudarsot.
62. perc:
Májer szabálytalankodott sárga lapot érően.
A nagy gólzápor miatt nem volt idő leírni, de az első találatunk előtt Schön gyönyörű labdaátvétellel rázta le a védőjét és tálalt Kundrákhoz, akinek akkor még védte a ziccerét a lett kapus.
57. perc: GÓL!
Kundrákot állították meg szabálytalanul a 16-oson belül. A büntetőt magabiztosan értékesítette Bévárdi. 2–1-re vezetünk!
55. perc: GÓL!
Májer ívelt középen a kiugró Kundrákhoz, aki nem is hibázta el a ziccerét, tíz méterről a kapuba lőtt. 1–1
52. perc: a saját kapuja közelében veszített labdát a magyar válogatott, Samoilovs 16 méterről lőtt kapufát.
50. perc: továbbra is mi birtokoljuk többet a labdát, helyzetünk még nem volt a második félidőben.
Elkezdődött a második játékrész!

 

1. FÉLIDŐ

45. perc: több helyzetet is kialakított a magyar válogatott, de az egyenlítés nem jött össze. 1–0-s lett vezetéssel vonulnak pihenni a csapatok.
39. perc: Bévárdi lövését védte Matrevics.
38. perc: a gól óta aktívabban játszik ellenfelénél a magyar csapat, szögleteket, szabadrúgásokat harcolt ki.
30. perc: HELYZET! Méghozzá az eddigi legnagyobb magyar lehetőség. Bévárdi a kapufát találta el.
28. perc:
Seveljevs lövését blokkolták a mieink, két lett szöglet után Májer próbálkozását hatástalanította Matrevics kapus.
25. perc:
nagyobb helyzet nélkül zajlottak az utóbbi percek.
22. perc:
a magyar válogatott egymás után harcolja ki a szögleteket, már 5-nél jár ebben a kategóriában.
A csoport másik meccsén Macedónia már a 3. percben vezetést szerzett Anglia ellen.

15. perc: GÓL! Vezetnek a lettek. Egy szabadrúgás után Regza szerezte meg Lettország gólját. 1–0
12. perc: Schäfer nagyon aktívan próbálkozik elöl, egyelőre nem járt sikerrel, de lövésből lesz a gól.
8. perc:
Cudars lövését Varga védte.
7. perc: előbb Schäfer lövését blokkolták, majd Májer lőtt mellé.
4. perc:
lett szöglet után Soloveiciks került nagy helyzetbe,de nem járt szerencsével.
2. perc: az első helyzet Kundrák előtt adódott, próbálkozása elkerülte a kaput.

Elkezdődött a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

A magyar válogatott vereséggel kezdte az elitkört: a mieink a címvédő Anglia ellen a szünetben 1–0-ra vezettek, ám 4–1-re alulmaradtak, majd a következő fordulóban őrült meccsen 4–3-ra megverték a házigazda Macedóniát.

Így kerültünk az elitkörbe
A magyar válogatott 2017 októberében, Hollandiában harcolta ki az elitkörben való részvételt. A mieink a négycsapatos tornán először legyőzték Szlovéniát (2–1), majd kikaptak a házigazda Hollandiától (0–2), végül kiütötték Máltát (5–1). Ez kis híján kevésnek bizonyult, hiszen az utolsó fordulóban a szlovénok sokáig vezettek Hollandia ellen, a házigazda azonban a 95. percben egyenlített, így a mieink végeztek a csoport második helyén, s továbbjutottak.

Lettország számára is hasonlóan alakult eddig a selejtezőtorna: megverte a macedónokat 2–1-re és 3–0-ra alulmaradt Angliával szemben. Az utolsó fordulóra így nem sok kérdés maradt, hiszen a címvédő angolok biztos csoportelsőként „elviszik" az egyetlen, kvalifikációt érő helyet.

„A célunk, hogy győzelemmel zárjuk az elitkört és megszerezzük a második helyet a csoportban” – mondta Németh Antal szövetségi edző az mlsz.hu-nak az előző mérkőzés után.

AZ U19-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bese Balázs (MTK Budapest), Varga II Ádám (PFLA), Varga I Ádám (Ferencváros)
Védők:Krebsz Máté (FC Ajka), Mocsi Attila (Videoton FC), Berdó Máté (Paksi FC), Bolla Gergő (Haladás), Bolla Bendegúz (Videoton FC), Schindler Olivér (Paderborn – Németország), Kiliti Róbert (Vác FC)
Középpályások:Lustyik Levente (Békéscsaba), Kovács Krisztián (ETO FC Győr), Kun Bertalan (PSV Eindhoven – Hollandia), Schäfer András (MTK Budapest), Stoiacovici Dávid (Budapest Honvéd), Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd)
Támadók:Bévárdi Zsombor (Siófok), Májer Milán (Budapest Honvéd), Schön Szabolcs (Ajax – Hollandia), Kiss Tamás (Haladás), Kundrák Norbert (Soroksár), Lakatos István (Soroksár)

TUDNIVALÓK AZ ELITKÖRRŐL ÉS AZ EB-RŐL

Az elitkörben hét darab egyaránt négycsapatos csoportban küzdenek meg az együttesek a 2018. július 16. és 29. között sorra kerülő finnországi Európa-bajnokságért. A korosztályos kontinenstornán a házigazda mellett az elitkör hét csoportgyőztese vehet részt.

A mérkőzéseken az 1999. január 1. és az után született futballisták léphetnek pályára. Az U19-es Eb egyben selejtező lesz a 2019-es U20-as világbajnokságra, melyet Lengyelországban rendeznek meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik