Szünet után négyet számolt a magyar fiatalokra a címvédő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.21. 13:54
A magyar férfi U19-es labdarúgó-válogatott megkezdte szereplését az Európa-bajnoki selejtező elitkörében: a nyitó fordulóban Anglia ellen a szünetben ugyan még vezetett Németh Antal csapata, de a második félidőben a címvédő szigetországiak helyzeteiből már gólok is születtek. A mieink három, kaput eltaláló lövésére az angolok 16 hasonló kísérlettel válaszoltak, amelyekből végül négy gól született. Folytatás szombaton a házigazda macedónok ellen.

U19-ES EB-SELEJTEZŐ, ELITKÖR
2. CSOPORT, 1. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–ANGLIA 1–4 (1–0)
Szkopje,
II. Philipposz Stadion, Vezeti: Dingert (német)
Magyarország: Bese – Krebsz (Lakatos I., 71.), Schindler, Mocsi, Berdó – Schäfer, Lustyik, Banó-Szabó (Stoiacovici, 59.) – Bolla B. (Kovács K., a szünetben), Kundrák, Bévárdi. Szövetségi edző: Németh Antal
Anglia: Balcombe – James, Tanganga, Chalobah, Lewis – Nketiah (Hirst, 84.), Mount, Downes, Willock (McGuane, 88.), Nelson – Brereton (Sancho, 73.). Szövetségi edző: Paul Simpson
Gólszerző:
Bévárdi (38.), ill. Mount (48.), Nelson (54., 86.), Sancho (87.)
Sárga lap: Schäfer (57.)U19-ES EB-SELEJTEZŐ, ELITKÖR
2. CSOPORT, 1. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–ANGLIA 1–4 (1–0)
Szkopje,
II. Philipposz Stadion, Vezeti: Dingert (német)
Magyarország: Bese – Krebsz (Lakatos I., 71.), Schindler, Mocsi, Berdó – Schäfer, Lustyik, Banó-Szabó (Stoiacovici, 59.) – Bolla B. (Kovács K., a szünetben), Kundrák, Bévárdi. Szövetségi edző: Németh Antal
Anglia: Balcombe – James, Tanganga, Chalobah, Lewis – Nketiah (Hirst, 84.), Mount, Downes, Willock (McGuane, 88.), Nelson – Brereton (Sancho, 73.). Szövetségi edző: Paul Simpson
Gólszerző:
Bévárdi (38.), ill. Mount (48.), Nelson (54., 86.), Sancho (87.)
Sárga lap: Schäfer (57.)

A csoport másik meccsén:
Macedónia–Lettország 1–2

ÖSSZEFOGLALÓ

A találkozó előtt úgy tűnhetett, hogy az angolok talán mintha félvállról vennék a mieink elleni találkozót, hiszen nem került a kezdőbe Phil Foden, aki tavaly az angol győzelemmel zárult U17-es világbajnokság legjobb játékosa lett, és a Bundesligában szereplő Borussia Dortmund támadója, Jadon Sancho is csak a kispadon kapott helyet.

Viszonylag gyorsan kiderült, hogy lebecsülésről szó sincs, az angolok kezdetektől fogva egészen más dimenzióban futballoztak, mint a magyar fiatalok.

Sorra alakultak ki a helyzetek a magyar kapu előtt, Bese Balázsnak többször is óriási bravúrra volt szüksége, hogy kapuját megóvja a góltól, ha pedig már ő sem tudott közbeavatkozni, akkor „megtette” a kapufa, mint Joe Willock lövésénél az első negyedóra végén.

A korosztályos világ- és Európa-bajnokokkal felálló angolok ellen azonban a szerencse is elkelt, hogy válogatottunk őrizze a gól nélküli állást, csakhogy a nagynevű és a mieinknél jóval rutinosabbaknak mondható ellenfél tudományán az idő haladtával nem látszott, hogy fogyni kezdett volna, így a magyar védelemnek továbbra is nagy nyomás alatt kellett helytállnia.

Ezt viszont megtette a magyar csapat, sőt, a félidő hajrájában az első értékelhető támadásából a vezetést is megszerezte! Villámgyors letámadással sikerült megzavarni Ellery Balcombe kapust, rosszul felívelt labdája Schäfer András elé került, aki betört a tizenhatoson belülre, majd két védő közül Bévárdi Zsombor elé tette a labdát, ő pedig 14 méterről jobbal a jobb alsóba lőtt, 1–0!

 

Gyönyörű góllal vezetünk Anglia ellen! #u19 #hungary #england #cmg

5 Likes, 1 Comments - CMGTM Careers Management GroupTM (@cmgrouphu) on Instagram: "Gyönyörű góllal vezetünk Anglia ellen! #u19 #hungary #england #cmg"


A kapott gól felbőszítette némileg az angolokat, akik a szünetig még magasabb fokozatra kapcsoltak, de nem sikerült egyenlíteniük.

 

Nem úgy a fordulás után: alig tíz perc alatt nemcsak egyenlített Anglia, de meg is fordította az állást. Előbb Mason Mount helyezett a körülményeskedő magyar védők asszisztálása mellett a jobb alsó sarokba a 48. percben, majd az 54. percben Reiss Nelson lőtt demoralizáló gólt Mount sarkazása után.

Ezzel a két találattal az érdemi kérdések gyakorlatilag eldőltek, a magyar válogatott a második játékrész közepétől kezdve már fizikailag is egyre kevésbé bírta a címvédő diktálta iramot – annak ellenére, hogy Németh Antal szövetségi edző cserékkel próbált frissíteni.

A végén aztán az angolok két perc alatt két védelmi hibát is kihasználtak – előbb Nelson lőtte meg a második gólját, majd a csereként beállt Jadon Sancho állította be a 4–1-es végeredményt.

A magyar válogatott legközelebb szombaton lép pályára, a délután 14.00 órakor kezdődő mérkőzésen a házigazda Macedónia lesz az ellenfél.

PERCRŐL PERCRE

95. perc: Vége a mérkőzésnek.

93. perc: Lakatost levitték, jöhet a három perc hosszabbítás.

90. perc: Lakatos nem tudja folytatni, hordágyon viszik le. Emberhátrányban fejezzük be.

90. perc: Három perc lesz a hosszabbítás. Lakatost kell ápolni, a jobb térdét fájlalja.

88. perc: Willock helyén McGuane.

87. perc:GÓÓÓL! Sancho is betalált. Újabb védelmi hiba után Sancho vehette át a labdát a tizenegyes pontnál egyedül, majd 11 méterről a bal alsó sarokba helyezett, 1–4!

86. perc:GÓÓÓL! Nelson duplázni tud. Egy balról érkező beadás után Mount lövése két védőről flipperezve Nelson elé kerül, ő meg az ötösről könnyen a tehetetlen Bese mellett a hálóba lőtt, 1–3!.

84. perc: Nketiah számára vége a meccsnek: Hirst váltotta.

80. perc: Downes lökte el Stoiacovici-ot 30 méterre a kaputól, szabadrúgás. Bévárdi tette ki jobbra Schäfernek, aki jól is ívelt középre, de Mocsi fejese gyengére sikerült, így Balcombe könnyen lehúzta a labdát.

75. perc: Bese! Újabb nagy védés a kapustól, most a Schindler és Mocsi mellett betörő Nketiah közeli lövését ütötte bravúrral ki, majd Berdó takarított az érkező Nelson elől.

74. perc:Hű, mit hagytak ki...Mint kés a vajon úgy ment át az angol támadás a magyar védelem bal oldalon, végül Nketiah fordult be két védő között, s 10 méterről leadott lövése alig gurult el a jobb alsó sarok mellett...

73. perc: Egy angol csere: Brereton helyett Jadon Sancho.

71. perc: Lakatos váltotta az előbb görcsöt kapó Krebszt.

67. perc: Mount lövőkedve nem hagy alább, most 19 méterről lőtt fölé.

63. perc: A második cserénk óta némileg elcsöndesedett a mérkőzés. Most például fújhatnak egyet a játékosok, mert Krebszet kell rövid ideig ápolni. Begörcsölt ugyanis a lába...

59. perc: Na ebbe a cserébe beletört a helyi műsorközlő mikrofonja: a hivatalos jegyzőkönyvben Banó-Szabó Bence Zoltánként szereplő honvédos helyett klubtársa Stoiacovici Dávid a pályán..

57. perc: Schäfer csúszott oda Lewisnak, a játékvezető sárga lappal jutalmazta. A megítélt szabadrúgást Mount végezte el a tizenhatos bal csücskétől, Bese a rövid alsó elől ütötte ki a labdát.

56. perc: Megvolt a második magyar kapura lövés is: Bévárdi középről, 21 méterről, középre, laposan, Balcombe fogta biztos kézzel.

54. perc:GÓÓÓL! Nelson óriási góljával már ott az előny! Mount tette le sarokkal a tizenhatos bal oldalánál érkező Nelson elé, aki egyet tolt a labdán befelé, majd 14 méterről, ballal hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba, 1–2!

51. perc: Nketiah harcolt ki szögletet Krebsz mellett, a beadást Bese oldalra öklözte, miközben az ötös vonalánál hatalmas ordítással rogyott a földre Downes, a játékvezető azonban nem sípolt.

48. perc: GÓÓÓÓL! Mount egyenlít! Willock balról meglehetősen sután adott középre, a labda azonban a körülményeskedő magyar védők között Mount elé pattant, ő meg 14 méterről, jobbal precízen helyezett a jobb alsó sarokba, 1–1!

47. perc: Kundrák szép cselekkel próbálta megtartani a labdát a jobb szélen, amíg a társak megérkeznek, de végül rosszul passzolt, angol bedobás jön.

46. perc: Egyet cserélünk is Kovács Krisztián érkezik Bolla Bendegúz helyére a második félidő kezdetére.

46. perc: A mieink kezdték a második félidőt.

A mieink már a pályán.

Csak egyetlen statisztikai adat az első félidőről: a magyar válogatott egyetlen kapu felé menő lövéséből megszerezte a vezetést, míg az angolok 11 alkalommal próbálkoztak, hatszor kaput is találtak, s egy alkalommal a kapufát is eltalálták. A lényeg azonban az eredményjelzőn: Magyarország–Anglia 1–0.

45. perc: A német játékvezető precíz ember, egyetlen másodperc hosszabbítás után véget vetett az első félidőnek.

44. perc: Berdó húzódott előre a baloldalon, beadása azonban nem sikerül: az oldalhálóban landolt a labda.

40. perc: Lewis szabadrúgása után Willock fejesét tolta oldalra Bese, majd James jobbról belőtt labdája után Tanganga fejelt a kapu fölé.

38. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL!!! VEZETÜNK!!! Bévárdi! Az első értékelhető akciója végén vezet a magyar válogatott: gyors és hatékony letámadás végén Schäfer csapott le a kapus rövid felszabadításra, majd a tizenhatoson belül két védő mellett Bévárdi elé tette a labdát sarokkal, ő pedig 13 méterről, jobbal a jobb alsó sarokba lőtt, 1–0!

36. perc: Emlékezzünk meg a mérkőzés első rossz kapuskirúgásáról is, Bese volt az elkövető, labdája a magyar kispad technikai zónájában landolt.

34. perc: Nketiah balról pontosan adott középre, Willock fejese azonban rosszul sikerült. Fél perc múlva pedig a találkozó első rossz angol beadását is láthattuk, James volt az elkövető jobbról.

33. perc: Bolla B. eladott labdájával Mount indult meg a magyar térfél közepéről, négy védő mellett végigszlalomozott az alapvonalig, majd a kétségbeesetten kimozduló Bese kezébe emelt. Sarokkal...

32. perc: Bolla B. rántotta le Jamest, miután az angol játszi könnyedséggel fordult le róla, megúszta a sárga lapot.

30. perc: James tört előre könnyedén a jobb oldalon, miközben lerázott magáról két magyar védőt is, beadása után Mocsi takarított a tizenegyespontnál.

29. perc: Kósza magyar ellenakció végén Schäfer beadása az alapvonalon túlról kanyarodott vissza a pályára.

27. perc: Berdó próbált meg előretörni a bal szélen James mellett, de nem sok sikerrel kecsegtette a megkerülős csel. De legalább megpróbálta.

26. perc: A történelmi hűség kedvéért jegyezzük meg: Balcombe, az angol kapus is labdához ért.

25. perc: Eddig nem sok babér termett a magyar csapatnak, szinte csak másodpercekre tudjuk megtartani a labdát.

24. perc: Nketiah tört be balról a tizenhatosra, lapos centerezésébe Mount szinte belebotlik, úgy lövi meg, pont Bese kezébe.

21. perc: Sorjáznak az angol helyzetek.Mocsi tisztáz ismét szögletre egy újabb beadást követően, majd Mount élesen tekeredő sarokrúgása után Bese paskolja szögletre a labdát a léc alól...

19. perc: Krebsz ment nagyot! Nelson tört be a tizenhatoson belülre jobbról, lapos beadását Krebsz becsúszva vágta szögletre Nketiah elől.

17. perc:Megint Bese! És most a kapufa is! Egy röviden kifejelt labdára Willock csapott le a tizenhatos előterében, és 18 méterről ballal lőtt is, a labda bal kapufáról Brereton elé pattant, aki 10 méterről egyből lőtt is, Bese vetődve óriásit mentett.

15. perc: Bese! Nagyot nyújtózva tolta oldalra Mount 19 méterről eleresztett lapos lövését, szöglet.

13. perc: Egy magyar ellenakció végén Schäfer adott középre jobbról, de ott nem voltérkező társ.

12. perc: Mount kapott hosszú labdát a balösszekötő helyén, de túl hosszúnak bizonyult Lewis indítása, csak az alapvonalon túl érte el.

10. perc: Újabb angol szöglet, ez is balról, ez is veszélytelen.

9. perc: Az első szöglet az angolok végezhették el, a balról belőtt labda veszélyesen csapódott lefelé az ötösön belül, de Nketiah nem érte el Schindlerrel a nyakán.

7. perc: Banó-Szabó végezhetett el szabadrúgást jobbról az angol térfél közepéről, de hosszas készülődés után az egyszemélyes sorfalba lőtte a labdát beadás helyett.

4. perc: Nelson húzott el a bal szélen az alapvonalig, visszagurított középre Breretonnak, ő azonban a védők szorításában nem jutott lövéshez.

2. perc: Nelson rúgta meg Berdót, szabadrúgás a mieinknek, Mocsi végezte el.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

ÉRDEKESSÉGEK

– Erős riválisok várnak ránk, és mindjárt kezdésnek a korosztályos világ- és Európa-bajnokokkal felálló angolok ellen lépünk pályára. Ellenfelünk nagyszerű képességű játékosokkal rendelkezik, a legrosszabb, amit tehetnénk, hogy magunkra húzzuk őket, mert kilencven percnyi nyomást biztosan nem bírnánk ki ellenük. A célunk ezért az, hogy megpróbáljuk megakadályozni, hogy fel tudják építeni a támadásaikat. Nehéz dolgunk lesz, de miután csak egy csapat jut ki az Európa-bajnokságra, megpróbáljuk eredményesen zárni a meccset, és megőrizni az esélyt a továbbjutásra – fogalmazott Németh Antal, szövetségi edző az mlsz.hu oldalán a találkozó előtt.

Szabó Levente, Majnovics Martin és Csóka Dániel sérülés miatt nem tarthattak az együttessel, a szakmai stáb így utólag is kénytelen volt behívni egy játékost: Bolla Gergő az edzőtáborozás végén csatlakozott a többiekhez.

Az angoloknál több korosztályos világ- és Európa-bajnok is szerepel a keretben, ám a tavalyi U17-es világbajnokságot győzelemmel záró angol csapat középpályása, Phil Foden, vagy a dortmundi Jadon Sancho sem szerepel a kezdőben.

Ott van viszont a kezdőben Edward Nketiah, aki eddig az Eb-selejtező gólkirálya, öt gól szerzett a tavaly novemberi selejtezőtornán.

A magyar válogatott további mérkőzései az elitkörben:

MÁRCIUS 24., SZOMBAT

Macedónia–Magyarország, 14.00

MÁRCIUS 27. KEDD
Magyarország–Lettország, 14.00

 

A miénkkel együtt összesen hét csoportban zajlanak az elitkörös küzdelmek, a hét csoportgyőztes jut ki a Finnországban rögtön a nyári világbajnokság után július 16. és 29. közötti Európa-bajnokságra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik