U17-es női Eb: két gól a hajrában, győzelem a nyitányon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.08. 18:49
A magyar U17-es női labdarúgó-válogatott 3–0-ra legyőzte Azerbajdzsánt az Európa-bajnoki selejtező első fordulójában. A kétszer negyven perces mérkőzésen a mieinknél Dorner Dóra két gólt szerzett.

A Schumi Dorottya vezette magyar válogatott a csoportból való továbbjutást tűzte ki célul a torna előtt – ehhez az első két hely valamelyikén kellene végeznie –, és ennek megfelelően azonnal támadólag lépett fel a nyitó meccsen. Az azeri válogatott elsősorban a védekezésre koncentrált, az első negyedórában sikerrel, ekkor még nem sikerült feltörnünk a hátsó alakzatukat. A 19. percben aztán megszereztük a vezetést: Dorner Dóra kapott labdát a vendégek tizenhatosának előterében, majd 18 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (0–1). A folytatásban is a magyar válogatott dominált, de újabb gólt nem tudtunk szerezni.Dorner Dóra kapott labdát a vendégek tizenhatosának előterében, majd 18 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (0–1). A folytatásban is a magyar válogatott dominált, de újabb gólt nem tudtunk szerezni.

A fordulás után is maradt a magyar fölény, ám nem dőlhettünk hátra, mert bár az azeriek ritkán jutottak el a kapunk elé, Virág Réka kapusnak azért be kellett mutatnia egy-két védést. A hajrában többet kockáztattak az azeriek, de a gólokat a magyarok szerezték: a 78. percben Pusztai Sára bombázott a léc alá (0–2), majd a hosszabbítás perceiben Dorner Dóra ismét beköszönt (0–3), így végül magabiztos sikerrel végződött a találkozó.

„Kicsit nehezen szereztük meg az első gólt, és sokáig utána sem tudtuk megnyugtatóvá tenni az előnyt, pedig megvoltak a helyzeteink. Nem lehettünk nyugodtak, mert az azeriek is kialakítottak egy-két lehetőséget, a hajrát azonban jobban bírtuk, és bebiztosítottuk a sikert. Ez volt a lányok első tétmérkőzése, érthetően még újdonság volt nekik, de nagyon akarták a sikert, végig dicséretesen küzdöttek, és megérdemelten nyertek. A győzelem önbizalmat adhat a folytatásra, bízom benne, hogy a következő meccset is sikerrel zárjuk” – értékelt Schumi Dorottya szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A mieink két nap múlva az észtekkel találkoznak, akik az első körben 7–0-s vereséget szenvedtek a lengyelektől.

U17-ES NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
3. CSOPORT, 1. FORDULÓ
Azerbajdzsán–Magyarország 0–3 (0–1)
Bük.
MAGYARORSZÁG:
Virág Réka – Bódai Viktória, Kovács Laura, Váradi Ráhel, Csolti Réka – Vasas Lea, Pusztai Sára – Horváth Cintia (Nagy Virág, 57.), Dorner Dóra, Pintye Vivien (André Antónia, 83.) – Vachter Fanni. Szövetségi edző: Schumi Dorottya
G: Dorner (19., 82.), Pusztai (78.)

A csoport másik mérkőzésén
Lengyelország–Észtország 7–0

A csoport állása: 1. Lengyelország 3 pont, 2. MAGYARORSZÁG 3, 3. Azerbajdzsán 0, 4. Észtország 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik