BABJÁK BENCE (ZÁGRÁB) 2017.05.14 19:14 Frissítve: 2017.05.14 19:22

U17-es Eb: Szélesit eltiltották, nem lehet ott a kispadon

A szivárvány is megjelent a magyar U17-es válogatott vasárnap délutáni edzésén, ahol a taktikai gyakorlása mellett a lábtenisz is belefért.

A válogatott készül a második franciák elleni meccsre (Fotó: mlsz.hu)

 

Vasárnap a szokásosnál tovább aludhattak az U17-es válogatott játékosai, a stáb a pihenést szem előtt tartva ezúttal háromnegyed tízkor fújt ébresztőt a csapatnak. A reggelit rövid séta, közös csapatmegbeszélés, majd ebéd követte, a csendes pihenő után pedig délután ötkor az alacsonyabb osztályban szereplő NK Spansko pályájára vonult edzeni a válogatott.

 
AZ U17-ES EB ADATBANKJA

A gyakorlás előtt aztán némiképp elkomorultak az arcok, az egész napos meleg, nyári napsütéses időjárás ugyanis veszélybe került: a sötét viharfelhők már gyülekeztek az edzőpálya mögött elterülő, panelekből álló lakótelep felett. Szerencsére a felhők végül teljesen elkerülték a gyepet, az edzésre csak néhány szem csepp eső jutott – igaz, a szivárvány így is kisütött.

Addigra viszont már javában benne voltak az edzésben a játékosok: a térdét kissé fájlaló Bencze Márk ezúttal csak könnyített munkát végzett, a többieknek a bemelegítés után technikát fejlesztő gyakorlatok következtek, majd játékos feladat szerepelt a programban: a fiatalokat hármas csapatokra osztották, s kezdődhetett a lábtenisz. Az egyik pályán három egymás mellé rakott kiskapu jelentette a hálót, a másikon viszont a szabvány méretű futballkapu felett kellett átívelni a labdát, a vesztes csapat játékosaira pedig tíz fekvőtámasz várt.

„A törökök elleni kiesést követően mindannyian csalódottak voltunk, és ezek a játékos gyakorlatok azért fellazítják a feszültebb hangulatot – mondta Opavszky Balázs, a válogatott és a Vasas védője. – Vasárnaptól kezdve már tényleg csak a franciák elleni meccsre koncentrálunk. Teljesen más találkozóra számítok, mindkét csapat máshogy áll majd a mérkőzéshez, mint a csoportkör első fordulójában.”

Ezt követően a taktika finomítása következett, a kedden bevethető játékosokkal különböző támadásvezetéseket gyakoroltatott a szakmai stáb.

További hír a csapat háza tájáról, hogy mivel Szélesi Zoltánt a törökök elleni negyeddöntőben a játékvezető elküldte a kispadtól, a szakember a franciák elleni meccsen nem tartózkodhat majd a technikai zónában. A nyolcvan perc során Belvon Attila irányítja majd a válogatottat.

U17-ES EB, EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, tizenegyesek döntenek a továbbjutóról.
Negyeddöntő
MAGYARORSZÁG–Törökország
0–1
Spanyolország–Franciaország 3–1
Anglia–Írország 1–0
Németország–Hollandia 2–1
 
Playoff (az 5. helyért)
A rájátszás nyertese ötödik európai csapatként részt vehet a 2017-es világbajnokságon. A negyeddöntő veszteseit rangsorolják (szempontok: 1. A csoportkörben elért jobb helyezés. 2. A csoportkörben szerzett több pont, jobb gólkülönbség vagy több szerzett gól. 3. Jobb negyeddöntős eredmény. 4. Kevesebb hibapont a csoportkörben és a negyeddöntőben (a piros lap 3, a sárga lap 1 pontot ér). 5. A selejtező sorsolásakor használt világranglistán lévő helyezés. 6. Sorhúzás.), majd a legjobb két válogatott megküzd egymással a világbajnoki szereplést érő 5. helyért
Magyarország–Franciaország (Tv: M4 Sport)
Május 16., 12.00
 
Elődöntő
Spanyolország–Németország (Tv: Eurosport1) Május 16., 17.45 vagy 20.30
Törökország–Anglia (Tv: Eurosport1) Május 16., 17.45 vagy 20.30
 
Döntő
Május 19., 20.00 (Tv: Eurosport1)

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.12.09 10:27:32

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

José Henrique, a Benfica kapusa megfogta a labdát. Kirúgáshoz készülődött, játszott a labdával…

2017.12.05 23:32:59

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hogy valamivel mélyebbre hatoljak, alapvetően megengedhetetlen, hogy egy futballista tanáccsal lássa el a nézőket. Mert ugyebár a néző jegyet vesz, és ezzel – akár tetszik, akár nem – jogot nyer a tetszésnyilvánításra.

2017.12.05 23:26:51

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Nem mi játszunk jövőre, hanem velünk játszanak.

2017.12.03 23:11:54

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Öntől most csodát várnak, sőt elvárnak, hiszen a magyar labdarúgó-válogatottnak ki kell jutnia a 2020-as Európa-bajnokságra. Kapitány úr, még egyszer leírom: ki kell jutnia!

2017.12.02 10:04:29

Magyar válogatott THURY GÁBOR

„Egyszer nekünk is sikerülhetett. Egyszer mellénk is állhatott a szerencse. Mert a sors többnyire visszaadja azt, amit korábban elvett.”