U17-es Eb: francia búcsú, a spanyolok a négy között

Vágólapra másolva!
2017.05.12. 19:44
A spanyol válogatott 3–1-re legyőzte a mieink csoportjából második helyezettként továbbjutó franciákat az U17-es Európa-bajnokság negyeddöntőjében.

A csoportkör első fordulójában a magyar válogatottól 3–2-es vereséget szenvedő franciák számára jól kezdődött a mérkőzés, hiszen a torna egyik legnagyobb felfedezettje, Amine Gouiri találatával már a kilencedik percben előnybe kerültek. A Lyon tehetsége negyedik meccsén nyolcadszor volt eredményes az Eb-n, ezzel vezeti a mesterlövészek listáját.a magyar válogatottól 3–2-es vereséget szenvedő franciák számára jól kezdődött a mérkőzés, hiszen a torna egyik legnagyobb felfedezettje, Amine Gouiri találatával már a kilencedik percben előnybe kerültek. A Lyon tehetsége negyedik meccsén nyolcadszor volt eredményes az Eb-n, ezzel vezeti a mesterlövészek listáját.

A spanyolok nem sokkal később Mateu Morey jóvoltából egyenlítettek, majd tizenegyesből betalált Abel Ruiz, aki a tavalyi Európa-bajnokságot négy góllal zárta és az idei kontinenstornán is négy találatnál jár. A végeredményt a második félidő közepén Sergio Gómez állította be.

A spanyolok az elődöntőben a Németország–Hollandia mérkőzés győztesével találkoznak, míg a mieinket búcsúztató törökök az Anglia–Írország párharc továbbjutójával csapnak össze.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, HORVÁTORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ

Spanyolország–Franciaország 3–1
(Morey 17., Abel Ruiz 35. – 11-esből, S. Gómez 56., ill. Gouiri 9.)

KORÁBBAN
Magyarország–Törökország 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik