BABJÁK BENCE (ZÁGRÁB) 2017.05.02 17:41 Frissítve: 2017.05.02 18:20

U17-es Eb: „Minden meccsre úgy készülök, rajtam múlik a győzelem”

Kedden a szerdai meccs időpontjában, délután kettőkor edzett a magyar válogatott, mégpedig  az alacsonyabb osztályban szereplő zágrábi csapat, az NK Spansko pályáján. A Franciaország elleni nyitó meccs utolsó edzését este közös megbeszélés követte, az utolsó taktikai eligazítás szerdán, délelőtt fél tízkor lesz. Háromnegyed tizenegykor aztán a válogatott busza elindul a nagygoricai stadion felé.

Ásványi Balázs felkészült az Európa-bajnokságra (Fotó: mlsz.hu)

„Erős ellenféllel kezdünk, de felvesszük a kesztyűt – mondta Ásványi Balázs, a magyar válogatott kapusa. – A helyzetkihasználás döntő lehet a franciák ellen, élnünk kell a lehetőségekkel, s a védekezésben nem hibázhatunk. Ha mentálisan erősebbek leszünk, bármi megtörténhet.”

Attól mindenesetre aligha kell tartania a Puskás Akadémia játékosának, hogy unatkozik majd szerdán, a védelem mögötti utolsó bástyaként kulcsszerep hárulhat rá a találkozón.

„Minden meccsre úgy készülök, hogy sok lövést kell védenem, hogy rajtam múlik a győzelem, de persze mindenkinek az lenne a legjobb, ha az ellenfél minél kevesebb alkalommal jutna el a kapunkig. Fontos az első meccs, szeretnénk jól kezdeni a tornát. Az esetleges jó teljesítménnyel a riválisoknak is üzennénk, hogy mi is itt vagyunk, és számolniuk kell velünk.”

A játékosok között természetesen téma a meccs, ám rossz értelemben vett feszültségnek nem volt jele a napokban.

„Ugyanúgy készülünk, mint a többi találkozóra. Magamon és a társaimon sem érzem, hogy a drukk esetleg görcsösségbe csapna át. Bízom magunkban.

Szélesi Zoltán szövetségi edző nyilatkozatát ide kattintva olvashatja el.

AZ U17-ES MAGYAR VÁLOGATOTT 18 FŐS SZŰK KERETE
KAPUSOK: Ásványi Balázs
(Puskás Akadémia), Oroszi István (FTC)
VÉDŐK: Kovács Krisztián (ETO FC Győr), Opavszky Balázs (Vasas), Mocsi Attila (ETO FC Győr), Arday Dominik (Vasas), Bolla Gergő (Illés Akadémia), Majnovics Martin (Mattersburg – Ausztria)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Csonka András (FTC), Szoboszlai Dominik (Salzburg – Ausztria), Schön Szabolcs (Ajax – Hollandia), Kiss Tamás (Illés Akadémia)
TÁMADÓK: Szerető Krisztofer (Stoke City – Anglia), Csoboth Kevin (Benfica – Portugália), Tímári Norman (Puskás Akadémia), Bencze Márk (Vitesse – Hollandia), Szendrei Norbert (Honvéd-MFA), Torvund Alexander (Vasas)

A magyar válogatott programja
Május 3.: Magyarország–Franciaország, Nagygorica, 14 óra
Május 6.: Magyarország–Skócia, Zágráb,16 óra
Május 9.: Magyarország–Feröer, Zágráb, 16 óra

A Nemzeti Sport Online a magyar válogatott összes Európa-bajnoki mérkőzéséről élő, szöveges tudósítással jelentkezik!

A torna adatbankját itt tekintheti meg!

 

2020.09.09 14:55:20

Magyar válogatott PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ

Zöld öltöny és szolgálati lakás. Legfőbb ideje, hogy a sportág szereplői felvállalják a szolidaritást a régi idők nagy labdarúgóival.

2020.09.09 23:17:42

Magyar válogatott SZ. M.

2020.09.09 20:57:25

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Niko logikus döntést hozott.

2020.09.09 20:54:16

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szerző pengevillanású mondata: »A csend a hősök pihenője.« Értette-e vajon a kötetet végigsilabizáló, -jegyzetelő Sebes Gusztáv ezt a mondatot?