Magyar–román: Nem ezen a meccsen dől el a sorsunk, de… – Dzsudzsák

Vágólapra másolva!
2015.08.31. 17:01
null
Dzsudzsák Balázsék várják a pénteket (Fotó: MLSZ Twitter)
A pénteki, Románia elleni Eb-selejtező előtt sajtótájékoztatót tartott a magyar labdarúgó–válogatott a telki edzőközpontban. A csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs – aki idáig egyedül talált be a románok kapujába a selejtezősorozatban – elmondta: nem ezen a meccsen dől el a sorsunk, de a győzelemmel nagy lépést tehetünk céljaink elérése felé, és megnyugtathatjuk magunkat.

„Fantasztikus klubhoz kerültem, a Liverpoolt aligha kell bemutatni bárkinek – mondta nyári klubváltásáról Bogdán Ádám. – Magasabb szint, mint a Bolton, ennek megfelelően edzek. Remélem, mielőbb sikerül elérnem a kívánt szintet, és tétmeccsen is bemutatkozhatom, ennek ellenére edzésről edzésre fejlődöm, élvezem minden napját.”

„Nagyjából a heti program ugyanazzal a német precizitással van megszervezve, mintha Dárdai Pál lenne még a kapitány – tette hozzá az edzőtáborról a kapus. – A futballtudásunk megmaradt, a pillanatnyi formánkat és állapotunkat péntekre látjuk meg.”

„Nagyon jól alakult a dolgom, örültem, hogy sikerült elrendezni a klubváltást, mert esetleg várhattam volna a mai napig is ezzel a váltással – mondta Dzsudzsák Balázs. – Már két meccsen túl vagyok, nem a legjobb jelekkel, de alakul a csapatunk. Amit kint átélek, az fantasztikus, elképesztő fanatizmus vesz körül, ami a legnagyobb játékosokat is zavarba hozná. Jó úton indultunk el, kellenek a gólok, a gólpasszok, hogy még jobb legyen. Az itthoni indulatokkal nem tudok és akarok foglalkozni, arra koncentrálok, hogy a válogatottal minél sikeresebb legyek. Ha pénteken nyerünk, ez már senkit sem fog érdekelni. Az eső kinti meccsem sikerült jobban, bár voltak holtpontok. Egészséges vagyok, nem tudok és akarok kifogásokat keresni, hogy emiatt nem úgy megy esetleg a játék, ahogy vártam.”

„Nagyon örülünk, hogy ekkora láz van – tért át a pénteki meccsre a szélső. – Tele van a sajtószoba, pillanatok alatt elkeltek a jegyek, óriási hangulat lesz. Nem árt megemlíteni, hogy mindenki tisztában van ennek a mérkőzésnek a fontosságával, de a kelleténél is többet vár a média, többet várnak a szurkolók. Nem ezen a meccsen dől el a sorsunk, de nagy lépést tehetünk a három pont megszerzésével a céljaink felé, hogy kevésbé kelljen izgulnunk. Vigyázni kell, nehogy túlpörögjük, sárga vagy piros lappal nehéz helyzetbe hozzuk magunkat. Ilyen helyzetben fontos, hogy megőrizzük a nyugodtságunkat, a kapitány sem azért van itt, hogy mindent és mindenkit felforgasson. A német stabilitás, ami a csapatot és a hangulatot jellemezte, maradt. A péntekin kívül viszont a további mérkőzéseinkre is fókuszálnunk kell.”

„Sűrű a program, jönnek a meccsek, háromnaponta pályán vagyunk – magyarázta a Legia-légiós, Nikolics Nemanja. – Bejutottunk az El-csoportkörbe, ez volt a cél, a bajnokságban eddig nem úgy szerepelünk, de még idő, hogy kijavítsuk az elmúlt két-három hét hibáit. jönnek a gólok, remélem, a válogatottban is sikeres és eredményes leszek.”

„Pénteken kiderül, hogy a gólerős formám után mennyi lehetőséget kapok a válogatottban. Ha kapok, készen állok a játékra, akár kezdőként. Nagyon szeretnék ezen a meccsen bizonyítani. A kapitány dönt, milyen felállással, hány csatárral kezdünk, és kik kerülnek be a kezdőbe.”

„Örülök, hogy még a válogatott meccs előtt eldőlt a sorsom, így minden tényezőt ki tudok zárni – reagált az elmúlt napok eseményeire Tőzsér Dániel. – A lényeg, hogy pont került a végére. Most esett ki a PL-ből, az azonnali visszajutás a cél a QPR számára. Nagy a verseny, profi klubhoz kerültem. Jobb lett volna, ha július elejétől az új klubommal készülhetek, de az erőnléti edzésekről folyamatosan egyeztettem a szövetségi kapitánnyal. Jól érzem magam a bőrömben, nincs kifogás, aki itt van, az készül a meccsre, arra koncentrál.”

„Voltak érdeklődik, csapatnevek nélkül, viszont úgy döntöttem, hogy Hamburgban maradok, és megharcolok a helyemért. Ahogy az előző idényben is tettem, tehát ismerős lesz a helyzet, és ismerős a közeg – mondta helyzetéről Stieber Zoltán.

„Storck azt a filozófiát vallja és folytatja, ami Palit jellemezte. Ezt az utat visszük tovább. Tegnap intenzívebb edzés volt azoknak, akik a klubjaikban nem játszottak, de ilyen rövid idő alatt sok mindenre nincs lehetőség. A következő időszakban a taktika kerülhet előtérbe, a kapitány majd elmondja, miket vár tőlünk, a csapattól. Húzzuk be ezt a meccset, hogy dráma lesz-e, vagy sem, majd elválik.”

„Sok dolog történt velem az elmúlt két hónapban – ecsetelte Juhász Roland. – Tíz nap után nem úgy nézett ki, hogy a válogatott rendelkezésre állhatok. Köszönet a fehérvári és a válogatott orvosoknak, hogy ebben a gyógyulási folyamatban a segítségemre voltak. A klubomban kapott piros lapról és eltiltásról nem szeretnék bővebben nyilatkozni, a piros lap benne van a játékban, olykor elveszíti az ember a fejét. Tanultam belőle.”

„Fehérváron az elmúlt két hétben már teljesen más jellegű munka folyt, tegnap meglett az eredménye is. Az, hogy visszajöttem a sérülésből, nekem nagy lökést adott, sokat jelent, hogy most itt lehetek a válogatottal. Storck már korában beszélgetett néhány játékossal, találkoztunk egymással, nem titok. inkább megismerni akart minket személyesen, persze a futball is szóba került. Az elkövetkezendő napokban tudjuk meg, milyen vele a munka. Bízunk benne, hogy pénteken meglátszódik az eredménye.”

„Márciusban kezdődött kint a szezon, a háromnegyede lement, eddig bejött a döntés, hogy oda igazoltam, remélem, kitart a szezon végéig – mondta Németh Krisztián. – Jönnek a folytatásban is a gólok, jó helyen végzünk, és nagy reményekkel várjuk a kupadöntőt is, amiért kimentem, azt sikerült elérnem. Pár hónap kellett, amíg megszoktam a fizikai részét a bajnokságnak, most már viszont csak a játékkal kell foglalkoznom.”

„Kaptam egy programot, ami alapján aludnom és étkeznem kell, hogy könnyebb legyen az átállás. Tizenegykor érkeztem meg, próbáltam erre felkészülni, szerintem ezzel nem lesz probléma. Bízom benne, hogy a kinti forma elég ahhoz, hogy játéklehetőséghez jussak, de a heti edzésmunka alapján dönt majd a kapitány.”

„Nem úgy kezdtük a szezont a bajnokságban, ahogyan szerettük volna. Két hete lesz a csapatnak, hogy rendezzük a sorokat, bízok benne, amikor visszatérünk, rátalálunk a régi utunkra – jelentette ki a Lech Poznan játékosa, Lovrencsics Gergő. – A két meccsre hat ponttal számolok, máshogy felesleges lenne elkezdeni. a maximumot próbálom kihozni, győznünk kell, de azért sokat kell dolgoznunk a románok és az északírek ellen is.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE ROMÁNIA ÉS ÉSZAK-ÍRORSZÁG ELLEN
Kapusok:
Király Gábor (Haladás), Bogdán Ádám (Liverpool – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros)
Védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia), Botka Endre (Budapest Honvéd), Juhász Roland (Videoton FC), Vanczák Vilmos (Sion – Svájc), Lang Ádám (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Leandro (Ferencváros), Bosnjak Predrag (Haladás)
Középpályások:
Elek Ákos (Csangcsun Jataj – Kína), Nagy Ádám (Ferencváros), Tőzsér Dániel (QPR – Anglia), Bódi Ádám (DVSC-Teva), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország)
Támadók:
Stieber Zoltán (Hamburger SV – Németország), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor – Törökország), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok)

A ROMÁN VÁLOGATOTT KERETE MAGYARORSZÁG ÉS GÖRÖGORSZÁG ELLEN
Kapusok:
Ciprian Tatarusanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland), Silviu Lung Jr. (Astra Giurgiu)
Védők: Alexandru Matel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiriches (Napoli), Dragos Grigore (Al-Szailija), Cosmin Moti (Ludogorec), Dorin Goian (Aszterasz), Iasmin Latovlevici (Genclerbirligi), Razvan Rat (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo Bucuresti), Paul Papp (Steaua Bucuresti)
Középpályások: Andrei Prepelita (Ludogorec), Mihai Pintilii (Hapoel Tel-Aviv), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Seva), Lucian Sanmartean (Al-Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Adrian Popa, Alexandru Chipciu (mindkettő Steaua Bucuresti)
Támadók: Florin Andone (Córdoba), Claudiu Keserü (Ludogorec), Denis Alibec, Constantin Budescu (mindkettő Astra Giurgiu)

EB-SELEJTEZŐK, AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Románia 6 4 2 7–1 +6 14
2. Észak-Írország 6 4 1 1 8–4 +4 13
3. MAGYARORSZÁG 6 3 2 1 5–3 +2 11
4. Feröer 6 2 4 4–8 –4 6
5. Finnország 6 1 1 4 5–8 –3 4
6. Görögország 6 2 4 2–7 –5 2

AZ F-CSOPORT MENETRENDJE

2014. szeptember 7.:
Magyarország–Észak-Írország 1–2
(Priskin 75., ill. McGinn 81., Vanczák 88. – öngól)
Feröer–Finnország 1–3 (Holst 41., ill. Riski 53., 78., R. Eremenko 82.)
Görögország–Románia 0–1 (Marica 10. – 11-esből)

Október 11.:
Románia–Magyarország 1–1
(Rusescu 45., ill. Dzsudzsák 82.)
Finnország–Görögország 1–1 (Hurme 55., ill. Karelisz 24.)
Észak-Írország–Feröer 2–0 (McAuley 6., K. Lafferty 21.)

Október 14.:
Feröer–Magyarország 0–1
(Szalai 21.)
Finnország–Románia 0–2 (Stancu 54., 83.)
Görögország–Észak-Írország 0–2 (Ward 9., K. Lafferty 51.)

November 14.:
Magyarország–Finnország 1–0
(Gera 84.)
Görögország–Feröer 0–1 (Edmundsson 61.)
Románia–Észak-Írország 2–0 (Papp 74., 79.)

2015. március 29.:
Magyarország–Görögország 0–0

Észak-Írország–Finnország 2–1 (K. Lafferty 33., 38., ill. Sadik 92.)
Románia–Feröer 1–0 (Keserü 21.)

Június 13.:
Finnország–Magyarország 0–1
(Stieber 82.)
Feröer–Görögország 2–1 (Hansson 32., B. Olsen 70., ill. Papasztathopulosz 84.)
Észak-Írország–Románia 0–0

Szeptember 4.:
Magyarország–Románia, 20.45

Görögország–Finnország 20.45
Feröer–Észak-Írország 20.45

Szeptember 7.:
Észak-Írország–Magyarország, 20.45

Finnország–Feröer 20.45
Románia–Görögország 20.45

Október 8.:
Magyarország–Feröer, 20.45

Észak-Írország–Görögország 20.45
Románia–Finnország 20.45

Október 11.:
Görögország–Magyarország, 18.00

Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik